Guds löften står fast!


De otaliga löftena som finns i Guds ord är orubbliga och står fast till evig tid.För att komma in i löftena behövs tro. Men inte tro som prestation, genom munnens bekännelse, utan genom lydnad till Ordet, som börjar med Jesu egna ord: Omvänd er och tro evangelium. 

Jesus använder andra ord för samma sak när han säger: Den som inte tar sitt kors på sig och följer mig, han är inte värdig mig. Matt 10:38. Eller när han säger: Den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. Matt 7:14 

Många har hittat makalösa löften från Gud genom studier i Ordet, men har glömt bort det viktigaste: Att dö bort från sig själv. Det är detta som betyder att lägga bort sina synder, att förkasta sitt eget-liv, att försaka sig själv, att inte älska sin far, mor, syster eller bror mer än Jesus. Det är det som är trons början, det som ger kraft i bön, det som ger visdom och insikt, det som ger nåd från Gud att övervinna allt som kommer mot dig. Det är där vi börjar vår vandring, och det är så vi fortsätter, för när Jesus säger: ta på dig ditt kors varje dag, då menar han VARJE DAG, för resten av ditt liv.

Glöm bort dig själv, lev inte för dig själv, tänk inte på dig själv, för han som har friköpt dig från dig själv, och dina synder, har en bättre och större plan och har högre tankar för dig, än du själv någonsin kan tänka ut eller planera på egen hand. I ödmjukhet kommer vi till honom och i ödmjukhet vandrar vi med honom. 

Men när vi blir stora i våra egna ögon, i vårt hjärtas tankar, då försvinner den innerliga gemenskapen vi har med Herren. Det är bara genom fortsatt ödmjuk vandring och lydnad i tro som vi kan bibehålla denne underbara kärleksvandringen med Herren vår Gud.

Vi kommer till honom och tror att han är till och att han lönar den som söker honom, men Ordet säger på ett annat ställe: Hade jag haft onda avsikter i mitt hjärta skulle Herren inte ha hört mig. Ps 66:18. Ordet säger också: Närma er Gud, så skall han närma sig er. Gör era händer rena, ni syndare, och rena era hjärtan, ni tvehågsna. Jak 4:8

Kom inför Gud och bekänn era synder, lägg ner er självtillräcklighet och egna prestationer inför Hans fötter, ödmjuka er. Kom inte inför Hans tron med orättfärdighet i hjärtat. Därför, rena er genom syndabekännelsen och omvändelsen, låt Herrens Ande få fram sin vilja i er, så han kan göra sin vilja genom er och för er. Ingen av oss lever för oss själva, och ingen av oss dör för oss själva. Lever vi så lever vi för Herren, och dör vi så dör vi för Herren. Hur många har inte gått fel, och lever för sig själva och inte för Herren, och samtidigt begär bönesvar av Honom? Är detta en kunskap välbehagligt för Gud? Paulus säger på ett ställe att då har denne inte förstått vad han behöver förstå: Jesu sunda lära som han undervisar oss ur evangelierna.
1 Kor 8:2-3 Om någon tror sig ha kunskap om något, så vet han ännu inte det han borde veta. Men om någon älskar Gud är han känd av honom. 
Det som saknas, som han borde ha vetat är Jesu sunda lära, som börjar med följande:
Mark 1:15 Tiden är fullbordad och Guds rike är nu här: Omvänd er och tro evangelium. 
Och 
Mark 8:34-35 Och han kallade till sig folket och sina lärjungar och sade till dem: ”Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min och för evangeliets skull, han skall rädda det.
Om du vill rädda ditt ”underbara” liv, kommer du att mista det, för om du uppskattar ditt eget liv mer än livet i Kristus, då förkastar du Guds gåva och värdesätter det skapade mer än Skaparen. Men om du mister ditt ”underbara” liv som du har nu, som du lever och njuter av, för hans skull, då först kommer du vinna det verkliga livet. Det är då du verkligen går in genom dörren, som Jesus säger i Johannes 10:1 och 10:7.

Vi använder vanligtvis detta ord i syfte att predika för syndaren att komma till Kristus, men glömmer bort att vi själva också behöver gå in genom dörren. Vi predikar för andra men gör inte själv. Vi har kunskap att föra andra in, men går inte in själv. Hur vill vi ha det? Detta måste väl vara hyckleri?

Verklig storhet, levs ut ödmjukt, först och främst inför Herren, och sen inför människorna. Sann ödmjukhet kommer till oss genom studier av Guds ord, och tid inför hans ansikte i bön. Det finns inga genvägar till det verkliga livet med Gud. Det finns därför heller inga ursäkter för att inte mista sitt liv, att dagligen korsfästa sitt kött, sina köttsliga tankar och ambitioner, sina köttsliga begär och ögonens begär. Inte om du längtar efter full gemenskap med Honom.

Jesus är stenhård på det området när han säger: Den som inte går in genom dörren är en tjuv och en rövare. Den som inte gör som Han säger, men ändå säger Herre, Herre, har gått vilse. Och evangelium visar att det första som MÅSTE ske, är omvändelse från synd och tro på Gud. Så lägg ner ditt liv inför Hans fötter, och gör det till en daglig gärning, för då hittar du styrka, nåd och barmhärtighet till din fortsatta vandring med Herren. Varför skulle annars Jesus säga: Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk av hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. Matt 11:29

Guds frid!!!
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggintresserade