Inledning: SDA Sjundedags-Adventisterna deras många obibliska läror och dubbla förbund!

Jag vill börja med att säga att jag inte föraktar eller avskyr dig som är med i SDA, utan jag skriver av en stark kärlek till Sanningen och till dig som min medmänniska. Ordet från Judas brev får vara en fingervisning av det uppdrag som ligger på mitt hjärta. 
Jud. 1:22-23 Och gör denna åtskillnad, att ni förbarmar er över somliga, och andra ska ni med fruktan rädda och rycka dem ur elden, och till och med hata denna livklädnad som är nersmutsad av köttet.
Bara Sanningen kan göra oss fria, och Jesus är sanningen. Jesus säger i Joh. 8:32 "Och ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria." Herren vill vi ska lära känna Honom!

Jag fick frågan: Vad är fel på Adventisterna? Därför har jag börjat sammanställa ett dokument som beskriver de obibliska doktriner som ligger till grund för SDA.

James och Ellen White. 
 SDA bygger all undervisning runt tre stöttepelare:

  1. E.G. White
  2. Sabbaten
  3. Rättsliga Undersökningen/Himmelska Helgedomens rening 
Dubbla Förbund
SDA försöker leva under dubbla förbund, både det gamla med sina dietetiska läror och sabbaten, och det nya förbundet med frälsning av nåd.
Jer 31:31-33 undervisar att det nya förbundet är ett annat förbund som inte liknar det gamla. Därför kan vi inte blanda det gamla och det nya. Det gamla förbundet, med sina lagar och förordningar gällde det judiska folket, och de som omskars tillhörde ett nationellt förbund. Man blev jude genom omskärelsen och förpliktigade sig att hålla förbundet med alla dess lagar. Både lagens välsignelser och förbannelser kommer till de som vill leva under lagen - utan förbehåll.
Matregler

Galaterna var tidernas första Adventister och vad tyckte Paulus om det? Du har också 1 Tim 4:1-4 där Anden tydligt säger dessa håller sig till villoandar och att detta är onda andars läror, som ... befaller dem avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse.... osv.

Lite surdeg syrar hela degen, därför är det viktigt att ta reda på grunden bakom en lära och hålla sig till det osyrade brödet - Jesus 1 Kor 5:6-8

Bibeln och de Falska Profeterna

Tar du sedan ordet om de falska profeterna, de som profeterar sådant som inte sker, så vet vi att E.G. White flera gånger har profeterat falskt, sådant som inte har inträffat. Här behöver man känna Den Äkta, så man inte faller för den falska. 

White lär att Jesus är ärkeängeln Mikael inkarnerad.

Detta baseras på en felaktig tolkning av Daniel 10:13. Beskrivningen av den som talar i Daniel 10:13 känner vi igen från Upp 1:13-15 och beskriver Guds Son, Jesus Kristus. 

Hebreerbrevet 1:4-8 går starkt emot tanken att Jesus bara var en ängel: Han är SÅ MYCKET STÖRRE än änglarna som det namn han har ärvt är förmer än deras. Ty till vilken av änglarna har han någonsin sagt: Du är min Son, jag har i dag fött dig? Eller vidare: Jag skall vara hans Fader, och han skall vara min Son? Och vidare, när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han: Alla Guds änglar skall tillbe honom. Och om änglarna säger han: Han gör sina änglar till andar och sina tjänare till eldslågor. Men till Sonen säger han: Gud, din tron varar från evighet till evighet, ditt rikes spira är rättvisans spira

Ja, Hebreerbrevet säger, i likhet med andra brev, att han bär allt genom sitt mäktiga ord och är Faderns härlighets återsken och hans väsens avbild.

Tittar man ytligt på SDA's lära så liknar den i mångt en biblisk lära, men tränger man in på djupet ser man att detta är tillbedjan av änglar och Paulus tar upp detta i Kolosserbrevet: 
Kol. 2:18 ”Låt inte segerlönen tas ifrån er av någon som ger sig hän åt ödmjukhet och tillbedjan av änglar, och inte fördjupar sig i sådant som han inte har sett, och till ingen nytta är uppblåsta i sitt köttsliga sinne”.
Kol. 2:8-9 ”Se till att ingen rövar bort er genom filosofi och tomt bedrägeri, enligt människors traditioner, enligt världens läror och inte enligt Kristus. Ty i honom bor Gudomens hela fullhet kroppsligen, och i honom är ni fullkomliga, i honom som är huvudet för alla furstendömen och all makt”.
Bibeln undervisar oss om vad som är rätt och fel. Därför, om E.G. White säger något annat, vem tror vi då på? Henne eller Guds ord?

Detta och mycket mer tar jag upp i min serie om Sjundedags-Adventisterna.
Share:

1 kommentar:

  1. Det räcker ju med att läsa Hebr. 1: 4 - 8 för att veta att Jesus inte var en ängel. Tar man samman allt vad Bibeln säger så blir det uppenbart bortom allt rimligt tvivel att Jesus ingår i en sammansatt enhet av Fader Son och Ande och är den levande Gudens Son av samma väsen och natur.

    https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/12/19/kort-0m-gud-och-kristus/


    https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/03/21/johannes-kap-14-17/

    SvaraRadera

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade