HITTA FELET! Alternativ läsning av Rom 7. enligt en Sinless-Perfection-troende!

Det finns strider om allt inom kyrkorna, och striden om Rom 7 och 8 pågår fortfarande. En del menar att Rom 7 och 8 beskriver kampen mellan kött och ande, medan andra menar den beskriver Paulus ”före och efter frälsningen”. Jag fann det intressant att upptäcka hur vi får skriva om Romarbrevet 7 för att passa in Paulus ord på tolkningen ”före och efter frälsningen” vilket sinless-perfectiongänget förespråkar.

Om du inte vet vad ”Sinless Perfection (syndfri perfektion)” är så menar dessa att efter att du blivit född på nytt är det omöjligt att synda mer och om du skulle synda, då tillhör du djävulen och har aldrig omvänt dig och fått frälsning. Detta baseras felaktigt på 1 Joh 3:8-9 och ofta kan dessa inte med ord beskriva vad synden är. De boxas i luften.


Dåtid - Som en Sinless-Perfection-troende läser Rom 7:15ff
15. Ty jag kunde inte fatta att jag handlade som jag gjorde, för det jag ville, det gjorde jag inte, men det jag hatade det gjorde jag.
16. Om jag då gjorde det jag inte ville, då samtyckte jag med lagen att den var god.
17. Men då var det inte längre jag som gjorde det, utan synden som bodde i mig.
18. Ty jag visste att i mig, det vill säga i mitt kött, bodde det inte något gott. Viljan fanns hos mig, men att göra det goda fann jag inte.
19. Ty det goda som jag ville gjorde jag inte, men det onda som jag inte ville, det gjorde jag.
20. Men om jag då gjorde det jag inte ville, då var det inte längre jag som gjorde det, utan synden som bodde i mig.
21. Jag fann alltså då den lagen hos mig, som ville göra det goda, att det onda fanns hos mig.
22. Ty jag gladde mig över Guds lag till den inre människan,
23. men jag såg i mina lemmar en annan lag, som låg i strid mot den lag som var i mitt sinne och gjorde mig till fånge under syndens lag som var i mina lemmar.
24. Jag arma människa! Vem kunde befria mig från denna dödens kropp?
25. Jag tackar Gud genom Jesus Kristus, vår Herre! Så tjänar jag nu själv Guds lag med mitt sinne, men med köttet tjänade jag syndens lag.

Nutid - Men det står alltså INTE i dåtid i Romarbrevet utan i nutid. Vi läser hur det står:
15. För jag kan inte fatta att jag handlar som jag gör, för det jag vill, det gör jag inte, men det jag hatar, det gör jag.
16. Men om jag gör det jag inte vill, samtycker jag till att lagen är god.
17. Men då är det inte längre jag som gör det, utan synden som bor i mig.
18. För jag vet att i mig, det vill säga i mitt kött, bor inte något gott. Viljan finns hos mig, men att göra det goda förmår jag inte.
19. För det goda som jag vill, gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag.
20. Men om jag nu gör det jag inte vill, så är det inte längre jag som gör det, utan synden som bor i mig.
21. Jag finner alltså den lagen hos mig, som vill göra det goda, att det onda finns hos mig.
22. För jag gläder mig över Guds lag till den inre människan,
23. men jag ser i mina lemmar en annan lag, som ligger i strid mot den lag som är i mitt sinne och gör mig till fånge under syndens lag som är i mina lemmar.
24. Jag arma människa! Vem ska befria mig från denna dödens kropp?
25. Jag tackar Gud genom Jesus Kristus, vår Herre! Så tjänar jag nu själv med mitt sinne Guds lag, men med köttet tjänar jag syndens lag.

Problemet med tolkningen ”före-och-efter-frälsningen” blir att man syndar i köttet (och då fördöms av Gud enligt denna läran), som Paulus på så många ställen i sina brev, skriver om. Det är en kamp mellan Anden och köttet, de två strider mot varandra.
För köttet har begärelse mot Anden, och Anden mot köttet, och dessa två strider mot varandra, för att ni inte ska kunna göra det ni vill. Gal. 5:17 
Inställningen ”före-och-efter-frälsningen” leder till en oändlig strikt kamp för att inte synda, och det sliter på tron, på kärleken till Gud, och det leder till laggärningar. Men när man däremot förstår att det är en kamp mellan Anden och köttet, så kan man som Paulus undervisar om, vandra i Anden och övervinna köttet.
Men jag säger: Vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet har begär till. 
Och söka det som är där ovan och inte det som är på jorden.
Då ni nu är uppståndna med Kristus, så sök det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Ha ert sinne vänt till det som är där ovan, inte till det som är på jorden. 
Man förnyar sitt sinne istället för att låta all tid gå åt att försöka vara perfekt, för det är att frisera köttet med laggärningar. Man låter Guds ord ge styrka i själen, och låter Guds Ande undervisa och träna oss. Med laggärningar blir det prestation, i stället för trons vila, där Guds Ande uppenbarar hur och var och när vi behöver göra specifika saker, hur vi ska tänka, och vad vi ska göra för att göra Guds vilja.
Säger inte Guds ord: Men Hjälparen, den Helige Ande, som Fadern ska sända i mitt namn, han ska lära er allt och påminna er om allt det jag har sagt er. 
När Ordet blir sådd in i våra hjärtan, växer det och bär frukt. Den Helige Ande kommer då påminna dig och mig om allt vad Jesus har sagt, och leda oss i varje situation. Därför kan Jesus säga i versen efter: Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er så som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte rädda. Joh 14:27 för all prestation måste lämna för trons vila.

Om vi fäster vår blick på problemet istället för på lösningen, vandrar vi i köttet, och problemet växer sig större.

Det står på flera ställen i Guds ord att vi ska fästa vår blick på Jesus (Hebr 12:1-2), tänka på det som är där ovan (Kol 3:1-2), meditera på Ordet (Ps 1:1-3, Joh 15:1-7), och låta den Helige Ande öppna rättfärdighetens portar för oss så vi kan vandra in genom den med tacksägelse (Ps 118:19-20). Det blir en större vila, och förtröstan på att Guds ord stämmer, och att Guds nåd får växa i våra liv (2 Petr 3:17-18). Vi blir alltså allt starkare i Herren och hans väldiga kraft (Ef 6:10), vi växer till i nåden, istället för lagen, som det faktiskt är om vi försöker leva det kristna livet i egen kraft.Share:

9 kommentarer:

 1. Jag inte gjort detta så mycket men de kommentarer jag skrev kan jag inte se nu ..ska experimentera genom logga in igen på privat och se om man då ser kommentarer ...Därför är lättare med sms mot 076 20 68 943

  Mvh Holger

  SvaraRadera
 2. Nä jag ser inte mina
  kommentarer jag skrev för 30 min sedan på detta inlägg

  Fråga Jesu Ande inom dig om du ska sms:a mig

  Amen

  SvaraRadera
 3. https://teosgatan.blogspot.com/2020/08/helikopter-bild-olika-amnes-omraden.html?m=0  Detta är min andra blogg


  Kopiera klistra in på sök

  Eller på varje blogg sida finns
  Start sida om du trycker på Helikopter bild av olika ämnesområden

  Så kommer du till min sida PREDIKANTER o LOVSÅNG


  där samlas alla inlägg


  Det går ej kommentera på min blogg ...så därför sms om du vill korrigera mig


  Jag älskar utforska bibeltexter

  Mvh Holger

  SvaraRadera
 4. Holger Stockholm

  076 20 68 943

  Blogg namn teo

  Googla teos texter på din laptop då lätt hitta mina bloggar

  Sms:a 076 20 68 943


  Ditt telefonnummer ej med i Eniro eller Hitta

  SvaraRadera
 5. Nu fattar jag varför ej hitta mina kommentarer de är på ditt inlägg Vandra i Anden


  För jag hitta dig när var inne på hanleveranji idag eftermiddag. ..

  Det kan bli så när skriver på en liten mobil med litet fönster jag testar litet steg jag har inte på många år skrivit kommentarer på andras bloggar ...men nu i Corona tider finns massor av fritid över och jag tänkte starta dialog med seriösa bloggar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Holger. Jag har nu läst dina kommentarer. Tack så mycket. Det är viktigt att göra en djupdykning i Ordet, för att förstå sammanhanget. Gud välsigne dig. Tack för samtalet.

   Radera
 6. Svara först, och läser sedan för att de om jag hade rätt. Jag tror kap handlar om frigörelsen från GT lag till nåden i Kristus. Och hoppet om det eviga riket.

  SvaraRadera
 7. Från orenlighet till helgelse, att göra den ogudaktige rättfärdig,från lagiskhet till nåd, från död till liv,frihet från träldom,

  SvaraRadera
 8. Läste kap innan idag, vet inte om du tycker mina kommentarer var okay. Madeleine huhtalo

  SvaraRadera

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggintresserade