Ekumenik/Interfaith och andra gudar.


Hör, ni himlar, lyssna, du jord, ty HERREN talar. Barn har jag fött upp och fostrat, men de har gjort uppror mot mig. En oxe känner sin ägare, en åsna sin herres krubba, men Israel känner inget, mitt folk förstår ingenting. Ve dig, du syndiga släkte, du skuldbelastade folk, ni ogärningsmäns avkomma, ni vanartiga barn, som har övergivit HERREN, föraktat Israels Helige och vikit bort ifrån honom. Var skall man mer slå er, då ni fortsätter i trolöshet? Hela huvudet är sjukt och hela hjärtat svagt. Från fotbladet upp till huvudet finns inget helt, bara blåmärken, ärr och öppna sår, som inte är urkramade eller ombundna eller lindrade med olja. Ert land är en ödemark, era städer är uppbrända i eld, era åkrar förtärs i er åsyn av främlingar. En ödemark är det som efter främlingars framfart. ‭‭Jes.‬ ‭1:2-7‬
Oxen och åsnan har mer vett i huvudet än Guds folk. De känner åtminstone sin herre men det gör inte församlingen. Hela huvudet är sjukt, inte en vettig tanke far igenom ett sådant.

Det är Herrens och inte mina ord.

Guds folk tar inte emot tillrättavisning utan fortsätter förhärda sina hjärtan. 

Detta är en dålig frukt av Trosrörelsens undervisning som lär lidande och prövningar är av djävulen! Men vad säger Guds ord om detta?
Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen." ‭‭Joh.‬ ‭16:33‬
I världen får vi lida. Det är ett löfte som apostlarna säger vi ska glädjas över.
Räkna det som den största glädje, mina bröder, när ni råkar ut för alla slags prövningar. Ni vet ju att när er tro sätts på prov, så gör prövningen er uthålliga. Men låt er uthållighet visa sig i fullbordad gärning, så att ni är fullkomliga och hela, utan brist i något avseende. ‭‭Jak.‬ ‭1:2-4
Men, nej, ni vill inte låta er fostras av Herren. 

Ni blandar er med andra folks gudar och orenar er med onda andars lära och dricker förorenat vatten.
Har ett hednafolk någonsin bytt bort sina gudar? Och ändå är de inga gudar. Men mitt folk har bytt bort sin härlighet mot en avgud som inte kan hjälpa. ‭‭Jer. ‭2:11‬
Nej, inget annat folk har gjort så! En dubbel synd har ni gjort, ni har förkastat Herren, källan med det levande vattnet och gjort er usla brunnar som inte håller vatten. Häpna ni himlar, rys av förfäran!
HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet. Jer. 17:13
Vem är källan med det levande vattnet? 
Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger. Joh. 7:38
När Anden och Ordet kommer tillsammans blir det levande vatten! Be och läs!

Drick inte vatten från andra gudar och ät inte av onda andars bord. För vilken gemenskap har väl Belial med Kristus?

Ni har blandat er med hednafolkens religioner för ”alla har vi väl samma gud” och ”alla vägar leder väl till himlen” men det är inte vad Jesus vittnar om. Han säger: JAG är vägen, sanningen och livet. INGEN kommer till Fadern utom genom MIG.

Men här är ni tvehågsna, dubbelsjäliga och står med en fot i världen och en i Guds hus. Ni är världens vän och har därigenom blivit Guds fiende. Ni låter er vilseföras. Mitt folk vill ha det så! Säger Herren!

Men välj idag vem ni vill tjäna, rena era hjärtan säger Herren för ni kan inte tjäna två gudar. Antingen kommer ni förakta den ena och hålla er till den andra.

Mammon är en sådan avgud, Allah en annan, ni äter avgudars mat/undervisning. Mat för hundar.

Paulus och Moses kallar dessa för demoner och onda andar och genom att ni tror ni kan dricka ur Herrens bägare samtidigt som ni dricker onda andars lära drar ni en dom över er.

Vad ska ni göra när slutet kommer? När ni då ropar ska Han inte höra er.

Nej, sök Herren medan Han låter sig finnas. Då ska ni bli som ett träd planterat vid vattenbäcken, som bär sin frukt i rätt tid. Då är ni i den sanna vinstocken, Kristus, och kommer inte brytas bort utan rensas så att ni bär ännu mer frukt.

Förbli i Honom. Håll er till sanningens Gud, den levande Guden, Guds Son. Han är den Sanne Guden och det eviga livet. Håll er borta från avgudarna.

Du, Jesus, är min Herre och jag är din tjänare. Amen!

Share:

1 kommentar:

 1. HaFo kommentar:

  Upprepar: "En dubbel synd har ni gjort, ni har förkastat Herren, källan med det levande vattnet och gjort er usla brunnar som inte håller vatten..." Jer. 17:13

  Det sker i en strävan efter en ekumenisk enhet som formas till religionsblandning där man börjas enas kring en annan Jesus en annan ande och ett annat evangelium.

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/06/15/ett-bibliskt-forhallningssatt-till-kristen-enhet-och-ekumenik/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/05/19/akta-eller-falsk-vackelse/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/18/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-1/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/19/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-2/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/20/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-3/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/21/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-4/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/22/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-5/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/04/27/se-upp-med-det-falska-i-den-avfallna-kristenheten-6/

  http://bibelfokus.se/synkning

  http://bibelfokus.se/babels_torn

  http://bibelfokus.se/vem_kan_prova

  http://bibelfokus.se/avfallet2_text

  http://www.ingahopplosa.com/bibelundervisning/falska-profeter-invaderar-sverige-avfallet-synkroniseras

  SvaraRadera

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade