DIN PASTOR HAR FALLIT!


Luk. 9:26 För den som skäms för mig och mina ord, honom ska Människosonen skämmas för, när han kommer i sin och Faderns och de heliga änglarnas härlighet. 
Du kommer få se många ledare falla bort, hamna i diket, och gå vilse och du kommer följa efter om du följer en människa. Följ Jesus!

Hur följer man Jesus? Det är inte bara personen Jesus utan även Hans ord man behöver följa, men också stå upp för. Om Jesus säger en sak, och din pastor eller ledare säger en annan sak, vem ska du följa? Har du byggt hela din tro på en predikant och det sedan avslöjas att han predikar villfarelse eller går ut i synd, hur reagerar du? Kommer du på fall? Är du ödmjuk nog inför Gud att följa Herren, eller kommer du i "envis tro" stänga till öronen, för det har man fått lära sig av sådana som snart kommer på fall.
1 Kor. 15:33 Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor. 
Har du inte hört? ”Lyssna inte på negativa människor”, ”Läs inte alla dessa dömande bloggar”, "Jag håller mig långt borta från sådana som förtalar Guds tjänare".

Om du är rädd för att höra någon säga att du är på fel väg, har du troligtvis inte en stabil grund att stå på. Får du ont i magen och blir arg om du hör någon säga något "negativt" om din rörelse eller din pastor, är faran att du inte går med Herren. Du följer människor! När någon hör ett budskap om omvändelse, så kommer det leda till en av två saker: 1) Omvändelse, 2) Förhärdelse. Var därför noga med att du prövar det innan du förkastar budskapet. Pröva allt står det, behåll det goda, och håll er borta från allt slags ont. (1 Tess. 5:21).

Den som har det minsta lilla mörker i sitt hjärta kommer så småningom falla bort. Vägen blir smalare och smalare. Här kan vi inte ha människan på piedestal, INGEN människa. Frestelserna kommer bli för stora, påfrestningarna av att stå för sanningen för tuffa, motståndet för överväldigande. Och då behöver du vara fast grundat i tron på din Herre och Frälsare. Det kan bara ske genom Bibeln, Guds ord.

Märker du att din pastor är på väg att glida in på den breda vägen, att han talar om obibliska saker, nämner termer du inte känner igen, var då på din vakt. Förbered dig i Ordet. Be för ditt ledarskap, att Gud uppenbarar sanningen och hjälper den personen tillbaka på den smala vägen. Men var på din vakt. Ser du att många avvikelser börjar komma från din pastor och att det inte längre kan vara ett enstaka misstag, ta upp det med honom. Lyssnar han inte på dig, ta några syskon med dig. Lyssnar han inte på dig då, gå ur församlingen. 

Det är inte alla som är vilsna som kommer förbli vilsna. Gud har nåd med de vilsegångna, och under en tid kanske pastorn tappar inriktningen, låter sig smickras av milda ord, får fel kontakter etc. och själv märker att någonting är fel. Det kan vara att Gudsnärvaron, friden och inspirationen lämnar. Personen kanske blir påmind om något han lärt sig tidigare, kanske dyker det upp memes som påpekar det han just nu står i, kanske han överhör ett samtal om relaterade saker, där den Helige Ande verkar på hans hjärta till omvändelse. Ingenting är omöjligt för Gud!

Håll Herren helig i ditt hjärta, håller Herren högt, gör dig av med allt som inte är av Gud, eller kommer från Gud, för snart råder mörkret med full kraft, och då kan ingen arbeta. 

Share:

1 kommentar:

  1. Det avfall som bibeln beskriver ska ske och som ska möjliggöra antikrists framträdande pågår nu för fullt mitt framför våra ögon. Blinda ledare syns inte alls vara varse vad som sker utan kallar det för väckelse vad som är antikrists verk.

    Skulle inte de andliga ledarna bli blinda och vilseleda fåren så kunde inte avfallet ske. Men visst måste väl ändå var andlig ledare ha möjlighet att lyssna och hänge sig till sanningens väg? Och det gäller i vart fall nu att bidra till att rycka vart får ur den vilseledande falska elden från satan.

    Men en som definitivt inte gillar det agerandet utan tvärom varnar för och ondgör sig över de som varnar är Tommy Dahlman och hans påhejare. Men han kan aldrig i evighetens värld ursäkta sig med att ingen påtalat hans vilsenhet.

    SvaraRadera

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade