Del 7:3 Konsekvenser, Frågor från Adventist, Invändningar och Faktaresistens

Del 7:2 | Del 7:4
[Video där jag läser inlägget finns längst ned]


Frågor Och Invändningar

Jag tror inte många av oss kan förstå omfattningen och spridningen som Noahide-Rörelsen har haft i världen. Det eftersom det har skett utan vår vetskap och i all hemlighet. Inte heller många kristna har vågat ta sig an denna rörelse av fruktan för att klassas som antisemit eller antisionist. Just den stämpeln är fruktad och blir ett hinder i vår kamp för sanningens evangelium. Vi vågar inte sätta fingret på vad som sker och undviker obehagliga ämnen som just rabbinsk påverkan inom politik och religion genom Noahidism.

Den nu avlidne sekulära israeliske politikern Shulamit Aloni1 berättar i en intervju på Democracy Now med Amy Goodman hur den sionistiske lobbyn använder stämpeln antisemitisk för att tysta meningsmotståndare i Europa och USA. Antisemit är det slagträ som ger störst effekt. Precis som ordet homofob används för att tysta motståndet mot homosexualitet, eller islamofob för att hindra människor från att tala fritt om islam, så tas antisemit fram om någon kritiserar Israel eller rabbinerna. Fruktan är ett mäktigt vapen! Men vi har inte fått en slaveriets ande, för att vi ska leva i fruktan. Läs vad Shulamit Aloni avslöjar.


Antisemitism - Det Är Ett Trick. Vi Använder Det Alltid
Amy Goodman: Din röst är en kritisk röst som vi inte ofta hör i USA. Ofta när det finns ett motstånd i USA mot den israeliska regeringens politik, kallas människor här antisemitiska. Vad är ditt svar på det som en israelisk jude?
Shulamit Aloni: Det är ett trick, vi använder det alltid. När någon från Europa kritiserar Israel, tar vi upp förintelsen. När människor i det här landet kritiserar Israel, är de antisemitiska. Och organisationen [den Sionistiska lobbyn] är stark och har mycket pengar, och banden mellan Israel och den amerikanska judiska etablissemanget är mycket starka och de är starka i detta land, som ni vet. Och de har makt, vilket är OK. De är begåvade människor och de har makt och pengar, och media och andra saker, och deras inställning är "Israel, mitt land rätt eller fel"-identifiering. Och de är inte redo att höra kritik. Och det är väldigt lätt att skylla på människor som kritiserar vissa handlingar från den israeliska regeringen som antisemitiska och att upprätta det judiska folket, och det är för att motivera allt vi gör för palestinierna.
Wikipedia om Shulamit Aloni: Svenska.2 Engelska.3 Lyssna på intervjun i Democracy Now på Youtube.4
Förödande Konsekvenser För Evigheten

Vittnesbörd från kristna som lämnat tron på Jesus som Messias och avsagt sig Kristus, visar på med vilken kraftig ”övertygelse” rabbinerna presenterar Noahide-förbundet. Vittnesbörden visar också på hur man lockas in i en dyrkan av det judiska folket och deras traditioner genom Hebrew Root därför att den kristne inte är rotat i Guds ord och ”känner” att något saknas. När Hebrew Root inte räcker för att stilla begäret efter judiska traditioner, finns en än större tomhet och begär efter att ”bli” jude. Och här kommer Noahide in! Rabbi Tovia Singer som jag skrivit om i Del 3:2 Rabbinsk Judaism och Talmud,5 är en skicklig orator och advokat för Noahide-förbundet som reser runt världen och sprider judaism och Noahidism.

Noahides letar efter sanningen - Randy och Jessica berättar i första person hur de lämnade kristendomen och upptäckte deras Noahide-arv!


Shalom, jag heter Randy Reese och min fru Jessica. Vi bor i Augusta, Georgia, i USA. Och om du tittar på det här beror det på att du har många frågor och inte fått rätt svar. Vi har hört svar som: "Så här har lärt vi oss det", "det är så här som det görs", eller "om du tänker efter", eller det riktigt stora - "du har inte tillräckligt med tro".
Tro dig mig, vi växte upp som kristna och vi kom in i messianska rörelser och vi kände att vi ville komma närmare det judiska folket - Skrifterna säger att de har sanningen - och vi studerade de hebreiska skrifterna och vi hittade Noahide buden och studerar med rabbi Tovia Singer.
Jessica: Som Randy sa, om du tittar på det här är du inte här av misstag, du är här av en anledning och det är därför du vill ... du vill hitta din plats i världen. Du vill veta hur du som icke-jude kan ha en relation med Hashem, hela universumets gud, den enda sanna guden, Abrahams, Isaks och Jacobs gud och jag antar att du är uppväxt som kristen och inte hade det. Jag tror att du kunde ifrågasätta kristendomen, du visste inte att du fick fråga "Hej, vad med det här" och när du gjorde det, stängdes du av med de svar som vi tog upp. Då kommer du antagligen att gå över till den messianska rörelsen, för du känner fortfarande att du på något sätt måste göra en plats för Jesus, då kommer du förmodligen att kalla honom Yeshua. Så du dras dit och tänker ”oh detta är fantastiskt, jag är med i den judiska traditionen, jag känner mig som omringad av judar,” men det tar inte lång tid innan du får reda på att det finns inga judar där. Det är i grunden och botten  en evangelisk kyrka under täckmantel av judendom. Så om du fortsätter att studera och du verkligen söker sanningen och förhållandet på din plats i den kommande världen så kommer du att förstå, så kommer du att upptäcka de sju Noahide-buden. Det kommer att gå upp för dig att Noah var den enda personen... han och hans folk var de enda människorna på en gång på jorden. Och DET måste betyda något.
Som min man sa så hittade vi Rabbi Tovia Singer, efter 40 + år var han den första som introducerade Noahide-buden för oss. Och vi hängde på, vi studerade det på egen hand. Efter att vi studerat det en tid sökte vi kontakt med vårt lokala Chabad-hus här i Augusta, Georgia, och en Rabba där. Han var mycket hjälpsam, han hänvisade oss till asknoah.org vilket ledde till oss mer studier, vilket till slut ledde oss till Rabbi Moshe Peret, och det världsvida Noahide-gruppen som du besöker idag.
Vi vill bara att du ska veta, du är inte ensam, det här är en resa, du är inte här av misstag, du är här eftersom du är en sann ättling till Noah, och du söker Israels Gud, en relation med Israels Gud och din plats i den kommande världen, och vi tillsammans, genom att leva vårt liv under de sju Noahide-lagarna och lära dem. Och genom att vara ett ljus för icke-judar, precis som judarna är för hela världen, kan vi stå sida vid sida med judarna i den kommande världen för att göra detta till en boning för den sanne guden som den var tänkt att vara. Och om ni behöver en skriftställe som stöd, om du är rädd för att lägga bort Jesus, och bara vill behålla Jesus vid sidan om, bör du läsa Jesaja 43:11 där det står: Jag, ja jag är din Herre. Och du har ingen annan Frälsare. Det är en profetia och du kan läsa igenom Femte Moseboken, där sägs det många gånger att Jag är din Herre, allena din Herre, så bara läs den och läs den som Gud gav den till Mose, han gav den till honom personligen, allt Moses gjorde var att skriva ner det. Och den är fullständig, det är inte en förhandling. det är inte upp till din egen tolkning, den är där, den är för evigt, den har inte förändrats med världen. Världen borde inte förändras som den gör, och den skulle inte göra det, för att Guds ord aldrig har förändrats och kommer aldrig att göra det.
Om du har några frågor, skicka dig gärna e-post till oss ... och om du är i området känn dig fri och ... för att träffa dig, vi sätter oss ner och äter lunch och pratar ... du är inte ensam. Känn dig inte ensam, alla svaren finns där ute, du måste bara leta på rätt platser och du är här i dag du har fått en riktigt bra start.6

Ovadiah, Bethel Noahide Society

Shalom till Noahide-samfunden i världen lett av Rabbi Moshe Peres. Jag heter Ovadiah. Jag kommer från Visakhapatnam, Indien. Tidigare var jag en pastor för en kristen kyrka i 22 år. Jag har undervisat, predikat om Kristus som den enda vägen till frälsning, till den himmelska Guden, och utan rening genom hans blod finns det ingen frälsning. Det här var min lära de senaste åren.
Detta Var Tills Nu / Idag Följer Vi Noahide-Koden

Jag är mycket glad att få studera Tora tillsammans med Rabbi Moshe Weiner som har tolkat och förklarat Tora, Noas sju lagar. Jag tackar dig så mycket för att du gav oss tid, för att du har ägnat din värdefulla tid att undervisa runt om i världen för alla Noahides ska lära sig och glädja sig och förstå dem, de ord som skulle bli tydliga så att vi kan göra det här till en bättre plats för de kommande generationerna. **** Hashem, vi möts i Jerusalem. Tack.7
Citat slut

Noahide-Akademin är stolta över alla de fört bort från den kristna tron, vilket är det främsta målet för rabbinerna. På deras hemsida kan man lyssna till vittnesbörd och berättelser, vi får bevittna när en Noahide avlägger sin deklaration för att bli en Noahide och vi får bevittna ett Noahide-bröllop. 

Hemsidan är flashig och tilltalande, och visar unga västerländska ungdomar i en skolmiljö, något som anger inriktningen och syftet med Noahide-Akademin. Som vanligt används Seed Words för att locka till sig obefästa människor: ”Gör världen till en bostad för det gudomliga (Make the world a dwelling place for the Divine)”, ”Upptäck hemligheter kodade i 3300 år (Discover secrets encoded for 3300 years)”, ”Fråga en Rabbi (Ask the Rabbi)”, slogans som körs medan du ser bilder av unga, nyfikna människor som studerar torah. Allt för att underminera den kristna tron. 

Bli inte bedragen! Det är Jesus Kristus som måste bort för att laglöshetens hemlighet ska kunna uppenbaras. Där judaiserande lärare kommer in tas vittnesbördet om Jesus Kristus bort och kristna avsäger sig sin tro på Jesus som Messias. Kom ihåg varför rabbinerna avvisar Jesus. Läs/kolla gärna Del 3:2 Rabbinsk Judaism och Talmud.
2 Thess. 2:5-12 Minns ni inte att jag sa er detta, när jag ännu var hos er? Och nu vet ni vad som hindrar så att han först kan uppenbaras i sin egen tid. För laglöshetens hemlighet är redan verksam, men bara till dess att han som nu hindrar har tagits bort. Och då ska den laglöse uppenbaras, han som Herren ska döda med sin muns anda och förgöra vid sin synliga återkomst. Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med alla orättfärdighetens förförelser bland dem som går förlorade, därför att de inte tog emot kärleken till sanningen, så att de kunde bli frälsta. Och på grund av detta ska Gud sända över dem kraftig villfarelse, så att de ska tro lögnen, för att de ska bli dömda, alla de som inte har trott sanningen utan har haft sin glädje i orättfärdigheten.
Jesus är Ordet, och Ordet – Nya Testamentet och alla profetiska ord som pekar mot Jesus som Messias, måste både undermineras, bortförklaras och plockas bort. Det har alltid varit dem judaiserande lärarnas främsta mål! Han - Jesus, måste bort för att Talmudisk Judendom ska kunna komma fram.

Världsomfattande Rörelse

Förutom dem västliga länderna sprider Chabad sitt budskap till Zimbabwe, Filippinerna, Indien, Brasilien, Nigeria, Kenya, Uganda, Barbados, Elfenbenskusten, Amasonerna, Aruba i Karibiska öarna, Porto Rico, Kambodja, Australien, Uruguay, Rwanda, Myanmar, Nya Zeeland, Rumänien, Bahamas, Slovakien, Estonia, Ghana, m.fl. Listan kan bli hur lång som helst.8 

Externa Källor: Chabad i Vita Huset9. Chabad Rabbi i FN och vädjar för Noahide.10

För de så kallade kristna inriktningar som inte har förstått att Jesus är Gud kommen i köttet, kommer det inte bli så svårt att övertalas att bli en Noahide. För om man inte har förstått att Jesus är HERREN, har man inget försvar mot denna villfarelse av gigantiska mått. Jehovas Vittnen och Adventisterna är två sådana inriktningar. En Adventist ställde en fråga på FB i den naiva tron att adventisternas lära kommer accepteras av rabbinerna.

Sabbaten på lördag gäller väl för oss? En Adventist frågar kring Noahide

Gäller det fortfarande att vi ska komma ihåg sabbatsdagen som Gud välsignade och helgade vid skapelsen eller ska vi följa den 'kristna' traditionen att hålla söndagen som en helig dag?
https://bible.com/bible/916/dan.7.25.NUB
Han ska tala mot den Högste, förfölja den Högstes heliga och försöka att förändra tider och lagar. De ska lämnas i hans händer under en tid och två tider och en halv tid.
Handlar inte detta om sabbaten?
Kom ihåg sabbatsdagen så att du håller den helig men vilddjuret vill att vi ska tillbe det på söndagen.
Frågeställaren är Adventist och jag har diskuterat sabbaten med adventister många gånger. Hans argument var en av orsakerna till att jag började skriva om Ellen G. White och Adventisterna.11 Adventisten citerar Daniels bok gällande RKK och Påven:
Dan 7:25  Denne skall tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar, och de skall ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid.
Adventisterna och Jehovas Vittnen hävdar att Daniel talade om Påven som antikrist och att han var den som ändrade sabbatsdagen till söndag, men det har jag uttryckligen motbevisat i mina inlägg SDA – Del 6 Sabbaten och Några problem,12 SDA- Del 7 Den nya Sabbaten,13 och slutligen i SDA - Del 8 Sabbaten – Vittnesbörd från den tidiga kristna församlingen om Herrens Dag!14 Påven är visserligen EN antikrist, för det finns många men den slutliga antikrist kommer vara av ett helt annat kaliber. Om adventisten hade brytt sig om att läsa inläggen borde denne ha förstått att sabbaten är vårt liv i Kristus! Precis som alla andra Guds tio budord uppfyllts i Kristus, uppfylldes också sabbatsbudordet i Kristus – vårt löftesland, vår vila, vår gemenskap etc. HUR Guds tio budord blev Mose lag har jag skrivit om i Guds Lag – Kristi Lag, Guds Tio Budord.15 Adventisten har att läsa på om denne verkligen söker sanningen i Skriftens ord.

Adventisten utgår också att det är en självklarhet att adventister får fira sabbaten på lördagar som de alltid gjort. Och det utifrån att judiska traditionen gör det. Tyvärr måste jag säga att det är ett stort misstag. Hedningar som inte underordnat sig Noahide-lagarna kommer att få betala med sina liv, och hedningarna som har underordnat sig Noahide-lagarna får inte fira sabbat eller ens ta ledigt, vare sig på lördagar eller söndagar. Det blir 7 dagars arbetsvecka för b'Nei Noah under Noahide-lagarna. Och i tillägg förväntas du och din familj hedra sabbaten med en enkel recitation över vin. Det blir ingen läsning av Ellen G. Whites böcker eller sabbatsmöten. Ingen stor fest och vilodag, utan först arbete som vanligt, sedan hem och recitera torah över ett glas vin. Inget mer. Ingen fest. Ingen vila. Läs vad Noahide lagarna säger om sabbaten:

Sabbaten

Sabbaten får inte firas av b’Nei Noah –, alltså hedningar som underordnat sig Noahide-lagarna. I min sammanställning av Noahide-lagarna läser vi under:
Tilläggsbudord §155: Att skilja sabbatsdagen från resten av veckan genom välsignelser. I enlighet med detta bud införde rabbinerna speciella välsignelser som skulle reciteras över vin fredag kväll, lördag under dagen och vid slutet av sabbaten på lördag kväll.
Medan hedningar inte får undvika de 39 typerna av aktiviteter under sabbaten som judar måste (se bud +154), uppmanas hedningar, kan även krävas, att uppfylla detta bud att hedra sabbatsdagen med speciella, festliga måltider och välsignelser över vin (delvis liknande de välsignelser som reciteras av judar).
----
§154 Död från himlen för att ha utövat detta bud
Judar är strikt beordrade att undvika 39 specifika kategorier av aktiviteter under hela sabbaten, från solnedgången fredag till lördag kväll, med risk för dödsstraff.
Hedningar, däremot, är förbjudna att följa dessa begränsningar, vare sig det är på sabbaten eller någon annan dag i veckan, enligt vad som anges i 1 Mos 8:22. Inte bara straffas en hedning för att ha utfört sådana aktiviteter under sabbaten, utan tvärtom: Han döms till döden genom G-ds hand om han upprättar någon religiös ”vilodag” som liknar den judiska sabbaten. (Begreppet en sabbat är inte relaterat till semester eller avkoppling av andra skäl.)
Exempel:
     • Att inte observera en sabbat som den sjundedags adventister utövar på fredag kväll och lördag under den judiska sabbaten.
     • Att inte avstå från arbete eller vardagliga uppgifter på söndagen i enlighet med den vanliga kristna traditionen.
Källor:
 • Rambam, MishnehTorah, Melachim 10:9 En hedning som ”vilar” på Shabbos eller någon annan dag är skyldig till döden (från himlen).
 • Talmud Bavli, Sanhedrin 58b En hedning som ”vilar” på Shabbos eller någon annan dag är skyldig till döden (genomdrivs inte som en del av de sju Noahide lagarna).
----
Rabbinsk #3 Att tända sabbatsljus
För att lägga till aktiviteterna i att välsigna sabbatsdagen (se bud +155) införde rabbinerna en praxis att tända ljus i varje hem precis innan sabbaten började på fredag kväll. Hedningar får inte "vila" under sabbaten (se bud +154), men de uppmuntras att hedra sabbatsdagen på samma sätt som judarna (se bud +155). Således skulle det vara lämpligt att hedningar också tänder sabbatsljus, dock utan att recitera den judiska välsignelsen över handlingen (se rabbinsk budord #1).
§134 ... hedningar som iakttar någon typ av sabbat genom att avstå från arbetet gör sig skyldig till dödsstraff från himlen (se bud +154)
---
Judarna har enligt sin talmudiska lag 39 olika aktiviteter som inte får utföras på sabbaten. Däremot måste b'Nei Noah eller ”de rättfärdiga hedningarnautföra dessa 39 aktiviteter även på sabbaten. I tillägg måste b’nei Noah hinna tillreda sabbaten utöver sin arbetstid. Det blir både arbete och sabbatshedrande, något jag tror kommer bli väldigt slitsamt för en familj. Adventisterna får inte fira sabbaten som vanligt, men kan tända ljus och hedra sabbaten genom en recitation. Men det blir ingen vilodag utan alla måste arbeta som vanligt. Ingen får heller ha söndagen som vilodag. Den som inte arbetar på lördag och söndag, i tillägg till att hedra sabbaten, straffas med döden av Gud (läs: Ein Sof16). B’nei Noah kommer leva under rädsla för Guds straff. Ingen frihet, vila eller glädje under Noahide. Det blir alltså ett rungande B'Nej på din fråga. 

Noahides får inte läsa Nya Testamentet

Nya Testamentet får inte läsas av hedningarna och bara delar av Gamla Testamentet, sådant som gäller Noahide-lagarna och relaterade begrepp. Kristen litteratur förbjuds också. I tillägg måste man läsa judisk mysticism som t.ex. The Zohar - Kabbalahs kärna, The Tanya och vissa delar av Talmud. Av nedanstående paragrafer ur Noahide-lagarna förstår vi att;
 • kristna är avgudadyrkare som kommer dömas till döden genom halshuggning;
 • att även den som konverterar till Noahide förbjuds läsa Nya Testamentet, kristen litteratur och får enbart läsa judisk mysticism och delar av Gamla Testamentet och Talmud;
 • att en Noahide inte får fira sabbatsdagen eller vila på sabbaten.
Adventisterna får alltså inte fortsätta med sitt sabbatsfirande, inte heller läsa Ellen G. Whites böcker eller läsa Uppenbarelseboken. Adventisternas blandning av lag och nåd är inte tillåtet enligt Noahide-lagarna och ni kommer tvingas välja Jesus eller Noahide – nåd eller lag!
I min sammanställning av Noahide-lagarna läser vi under:
Lag 1, §11 Att undervisa och studera TorahFör att lära Torah, G-ds ord, vilket inkluderar både den skriftliga delen (de hebreiska skrifterna) och den muntliga delen (den heliga Talmud och andra rabbinska traditioner från Moses, etc.). Detta bud innehåller skyldigheten att lära andra vad man själv lärt sig.
Medan judar beordras att lära sig hela Torahn, är Hasidiska hedningar endast skyldiga i de delar som avser Noahide-lagarna och relaterade begrepp. I praktiken inkluderar detta hela de hebreiska skrifterna, mycket av Talmud, många eller de flesta begrepp i Hasidisk mystik, och de flesta av de andra rabbinska skrifterna; det utesluter främst lärorna om specifikt judiska bud som inte gäller för hedningar, till exempel de många detaljerna om att undvika arbete på sabbaten. En hedning får stor belöning för att studera relevanta delar av Torah, men blir straffad med död från himlen för att dyka för djupt in i förbjudna delar.
Avgudadyrkare – sådana som följer falska gudar och falska religioner, såsom buddism eller kristendomen – är förbjudna att lära någon del i torah överhuvudtaget, utom de specifika delarna av undervisningen som kan få dem att omvända sig att bli Hasidiska hedningar (b'Nei Noah Min kommentar). Vi (judarna) är därför förbjudna att undervisa avgudadyrkare någon del av torah som de inte tillåts lära.” ~Noahide-lagarna, s. 22 +11) To teach and study torah.17
Noahide-lagarna citerar RamBam angående oss kristna i Noahide-lagarna, s. 23 Sources explaing relevance to gentiles:
Mishne Torah, Talmud Torah 4:1 ”Ingen undervisning för en ondskefull eller moraliskt fördärvad person (därav hedniska avgudadyrkare i motsats till Hassidiska hedningar).
RamBam fortsätter med att förklara VEM de hedniska avgudadyrkarna är:
Mishne Torah, Avodas Kohavim 9:4Kristna hedningar är avgudadyrkare.”
RamBam anser inte att muslimer är avgudadyrkare, men det är de kristna:
Mishne Torah, Maachalos Asuros 11:7, 13:11 ”Muslimska hedningar är inte avgudadyrkare (i motsats till kristna).”
Ett ’STORT FEL’ har alltså, enligt rabbinerna, begåtts av oss kristna som tror på en treenig Gud - Fader, Son och Helig Ande. Och rabbinerna använder sig av eisegetik och proof-texting av 5 Mos. 6:4 ”Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en.” för att bevisa att HERREN bara är EN ASPEKT, inte en enhet av Fader, Son och Helig Ande, vilket är Kabbalahs Ein Sof! Kom ihåg hur rabbinerna reagerade när Jesus i Joh. 10:30 sa ”Jag och Fadern är ett.” Samma reaktion får vi även i dag när vi säger att Jesus är Gud kommen i en människas gestalt: ”Än en gång tog judarna upp stenar för att stena honom.Joh. 10:31 för Gud kan aldrig bli människa enligt deras lärosystem. Jag skriver om Ein Sof i min artikelserie om Kabbalah Del 5:2 Vad är och hur började Kabbalah.18Egennamnet Första Orsak som Israel Shahak använder blir då vår YHVH. Den högste guden inom Kabbalah är Ein Sof – hebr. Oändlig, en formlös, onåbar och opersonlig kraft, som enligt Kabbalah, skapade YHVH - Elohim, Bibelns Gud.”
Mishneh Torah, Avodas Kochavim 1:1 ”Den grundläggande tron att andra krafter är partners med G-d var ett ’Stort misstag’ av hedningarna.”
Min kommentar: Rabbinerna19 avgör alltså vad som är en avgud utifrån Talmud och andra judiska mystiska Skrifter.
Kli Yakar, Shemos 20:8 ”Att inte ha falska gudar inför Gud (mitzvah -1) gäller också hedningen, och dem är förpliktigat till detta.”
Rashi, Devarim 6:4 ”’Shma’ (källan till denna mitzvah) visar till att hedningarna i slutändan accepterar G-ds enhet.”
Hedningarna kommer slutligen, enligt rabbinernas tolkning av Shma/Shema, erkänna Ein SofThe god of Forces20 och kabbalahträdets indelning av gudar. Det är deras tolkning av 5 Mos. 6:4 Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en. Läs mer i Del 6:3 Metatron, Mithra, Tefillin och Aura,21 där jag har skrivit ut hela Shma.

Kanske någon kan förklara för mig hur rabbinerna har fått den tolkningen att hedningarna slutligen kommer erkänna att deras gud är rätt, för jag kan inte utläsa det av Shma. Men återigen så använder rabbinerna sig av eisegetik och proof-texting för att bevisa sina teser.

Sann och trovärdig utläsning av Rashi, Devarim 6:4: Vi kommer tvingas avsäga oss tron på Kristus och böja oss under Noahide-lagarna eller dö genom halshuggning!
Matt. 10:21 Och en bror ska utlämna sin bror till döden, och en far sitt barn, och barnen ska sätta sig upp mot sina föräldrar och döda dem.
Matt. 10:28 Och frukta inte för dem som dödar kroppen, men inte har makt att döda själen, utan frukta mer honom som kan fördärva både själ och kropp i helvetet*.
Det viktigaste vi har är tron på Jesu verk på korset för oss, och den tron övervinner världen. Vi må känna oss rädda, misslyckade eller ensamma och övergivna MEN Herren har sagt: Se, jag är med er intill tidens ände. Och Han kan inte ljuga. Håll fast.
Upp. 3:11 Se, jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.
Faktaresistens

En troende, möjligtvis en Hebrew Rootare, hade invändningar på min artikelserie som jag återger här med mina svar. Jag väljer att kalla honom M.

M skrev sina kommentarer på FB till HaFo22, men jag har fått del av frågeställningarna och skrivit mina svar till honom, som HaFo även återgett till M.

Till HaFo: M behöver läsa min serie från början till slut. Det går inte att hoppa in mitt i och tro sig förstå vad jag skriver om. Det finns många sekter inom judendomen, ja, men nu skriver jag om en specifik som sekt som tror både på karma, skärselden, reinkarnation mm mm. sånt som vi förknippar med ockultism. Kabbalah ÄR ockultism på hög nivå. Det är den mest utvecklade ockulta religion som finns. Hermetisk Kabbalah, Kristen Kabbalah, Teosofi, Antroposofi och New Age har fötts fram ur Judisk Kabbalah. Även om rabbinerna inte gillar den moderna Kabbalahn som Madonna och kändisarna utövar så är Judisk Kabbalah ändå Modern Till Skökorna.

Jag ger specifika svar till M och jag kommer använda hans invändningar i kommande artikel. Jag tycker det är givande att få invändningar på vad jag skrivit. Tack Harry.

Nu över till M's påståenden och mina svar till honom. 
----
M: "Så du menar? att kabbalah mediterare inom judendom kommer mixa sig med hednedom? Hednedom är inte tillåtet inom kabbalah. Den kabbalah som är inom dagens ortodox judendom.
Är inte som new age kabbalah med tarrotkort och universala saker till planeter..Mixat med andra gudar. Det madonna och wiccor/häxor lär ut är inte riktig kabbalah.
Mitt svar: Min serie handlar om Moderskökan, vilken har ”fött” fram döttrar, varav västerländsk Kabbalah som Golden Dawn, kristen Kabbalah, Teosofi, antroposofi och New Age är en del. Eliphas Levi var en judisk kabbalist och den som kopplade Tarot till Kabbalah. Skökan har haft dryga 2500 år på sig. Kabbalismen uppstod i Babylon under det judiska folkets exil och var en blandning av Hermetism och babylonisk religion. Den tog dem med sig hem och från rabbinerna spreds det vidare till kristna församlingar genom judaiserande lärare.
M: Inga andra gudar och inga andra gudaläror är tillåtet i judendom. 10buden orden i fokus.
Mitt svar: Okunskap! Om M hade läst min serie skulle han sett hur det utvecklats att bli något helt annat än monoteistisk religion. Talmud är grunden och Kabbalah uppstod ur talmudisk judendom, och rabbinerna påstår att när Mose fick den skrivna och muntliga lagen, så fick Aron Kabbalah till sig. Den muntliga lagen var en villfarelse och en lögn. Judarna fick ingen muntlig lag. Men den muntliga lagen skrevs senare ned och blev Mishna, och rabbinerna skrev kommentarer till Mishna som kallas gemarra, och dessa två böcker tillsammans blev den babyloniske Talmud. Gamla testamentet har ingen som helst auktorietet. Talmud står över GT. Gå igenom min serie från början till slut.
M: De flesta kristna har inte en aning om vad riktig kabbalah är. Eftersom, de inte studerar i yeshivor och inte ber i synagoger. Så,de blir väldigt mycket proppaganda och konspirations-teorier kring det.
Mitt svar: Därav orsaken till att jag skrivit om rabbinsk judaism, Talmud och Kabbalah.
M: Precis, som många kristna är fruktansvärt dåligt kunniga på grupperna av judendom. Många kan inte skvett om tron och kulturen. Det skulle behövas komma troende judar till kristna församlingar och lära ut dom om vad judendom är.
Mitt svar: Det är just det vi måste undvika. Det har kommit tillräckligt många rabbiner till församlingarna för att undervisa om sin tro. Noahide är resultatet och Hebrew Root vägen dit. Tack, men nej tack.
M: Många kristna tror det är som det som görs inom new age kabbalah är det samma som i judendoms kabbalah. Vilket det inte är. Den riktiga utövas av lära rabbiner och präster.
Mitt svar: Fel, kristna vet inte ens vad Kabbalah är och ännu mindre att New Age och Kabbalah har samma rot. Judisk Kabbalah är den ursprungliga Kabbalah och den har fått förgreningar.
M: Men, nån stanns som du säger i Daniels bok. Så, kommer en grupp att fela inom tempelkresten. Efter ett tag. Å bli förslavade av anti krist för en kortare tid. Med baal-dyrkan,tamus etc.
Mitt svar: Kommer? Det har redan skett och det har pågått ända sedan exilen i Babylon och Jesus själv konfronterade deras surdeg. Det är inget som ligger i framtiden vilket jag har bemödat mig med att påvisa i min serie.
M: Men,det är inte hela tempelskaran. Det finns dom som kommer vara på Yeshuas sida. Eliyahu kommer förkunna Yeshua.
Mitt svar: Självklart finns det troende judar som vet att Jesus är Messias.
M: Jag tror faktiskt inte den slutlige antikrist kommer vara jude.
M: Det krävs otroligt mycket för att få någon till bibliska mått av messiah son av David, Messiah son av Aahron, Messiah son av Josef. Hitta rätt kunga blodslinje av David.
Mitt svar: Har han inte hört talas om de två Messias inom judendomen? Messias ben Joseph och Messias ben David, som inte alls behöver vara av kung Davids blodslinje? Enligt talmudisk judendom är det två skilda personer som ska utföra specifika gärningar oberoende av varandra.
M: Sedan behöver messiahs vara född i Bethlem.
Mitt svar: Rabbinerna tar inga hänsyn till bibliska profetior.
M: Jag tror snarare det är islams falske återvände Jesus. Som kommer vara den slutlige anti krist.
M: Dock, kan jag inte säga 100% att han kommer vara muslim. Men, det känns så..Inte första gången islam tar över kyrkor och synagoger och gör de till sina bönehus.
Mitt svar: Noahide lagarna anser islam vara kosher, alltså inte en avgudadyrkande falsk religion, och dessa arbetar för enhet, något jag också visat i min serie.
M: Esau och Ishamel vill ju ha revanch på Jakob/Israel.
Mitt svar: Enligt the Zohar och rabbinsk judendom är det Jakob som kommer bedra och hämnas på Esau (Edom) och Ismael.
M: Och om det ska byggas ett 3:e tempel, så kan du tänka dig. Att det blir en ingen lätt match att plocka bort klippdommen och silvermosken. När isalm har kontrollen över det heligaste berget. Moriah/tempelberget/sionsberget.
Mitt svar: rabbinsk judendom har mer gemensamt med islam än med någon annan religion, och genom Noahide kommer islam förenas med judendomen. Läs min serie.
M Va att moskerna skulle vara krav. Vilket va FN och muslimska-brödrarskapets krav.
Mitt svar: JAKOB är den som kommer bedra Ismael (muslimerna) och Edom (kristna), enligt profetiorna i Talmud och the Zohar. Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-61-kabbalahs-hemligheter-som.html
M: Vi bör glädja oss för tempel bygge. För då vet vi att Yeshua är nära i sin andra kommelsen ned från himmlen. Vi bör också välsigna tempelprästerna..De ingår i att välsigna landet Israel.
Mitt svar: Vi bör oroa oss för tempelbygget. Det är då antikrist framstår. Javisst, det betyder att vår Herre kommer, men tempelbygget ÄR förödelsens styggelse som står på helig mark. Tänk efter, behövs det fler offer nu när Guds egen Son offrade sig själv? Kan kalvars och bockars blod rena från synd? Nej, och när rabbinerna får igenom sitt tempelbygge kommer de häda Guds Sons offer på korset, och därav är det omöjligen Guds vilja att templet ska byggas upp igen. Vi är Guds tempel, Guds Ande bor i sitt folk. Templet förstördes år 70 av en anledning eller hur? Om Gud behövde templet skulle han försvarat det och inte tillåtit romarna att riva det. Men ”det som är föråldrat är på väg att försvinna” skriver Paulus i Hebreerbrevet 8:13, och det som var föråldrat var Mose lag och offersystemet.
M: I övrigt. Det är bra att du tar sista tiden på allvar. Det kommer bli otäckt, men vi ska inte va allt för rädda. När vi vet att gud segrar. Samt, evigt liv är givet I Yeshua. Det blir en mycket tuff tid. Sedan får vi befrielse i den 4:e exodus."
https://www.youtube.com/watch?v=D8jf_PTSY_Y
https://www.youtube.com/watch?v=vLE-FoQJ_hQ
Det står ingen stanns i 7 noahidiska lagarna att man ska halshugga folk. Tyvär, det står bara inte. Du kanse inte heller lyssnat på youtube-länkarna jag postat. 
Mitt svar: Låt rabbinerna själva förklara vad som behöver ske när deras Messias (Inte vår Messias) kommer. Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-32-rabbinsk-judaism-och-talmud.html

Hur många skulle anse Noahide-lagarna vara vettiga och Bibliska om Rabbinerna hade berättat allt? Nu bedriver dem en falsk marknadsförning för att få anhängare och konvertiter under förespeglingen av Världsfred, Rättvisa och Harmoni. Läs Del 7:2 FN, USA, EU och Vatikanen.23

Om M inte orkar läsa så kan han lyssna på alla inlägg på YouTube.

Konversation slut

Jesus har gett oss hållpunkter i historien och när vi ser det ske som Herren förutsagt, då vet vi också hur långt framskriden det profetiska Ordet är. De talmudiska rabbinernas ”profetior” är ogiltiga och vi kan inte lita på deras ”vittnesbörd” för de har inte den Helige Ande, för Jesu vittnesbörd är profetians ande. (Upp. 19:10) De har förkastat sin egen Messias!

När vi nu ser hur vitt spritt deras judaiserande lära har nått förstår vi också att laglöshetens hemlighet snart kommer uppenbaras. Och i min artikelserie har jag visat på deras laglöshet, och med det menas deras brott mot Guds tio budord och deras avfällighet från Guds ord. Och snart får vi se förödelsens styggelse som Daniel talar om stå på helig plats, något som många tror är från Gud och enligt Guds vilja, men egentligen är den största hädelsen mot Guds Son man kan tänka sig, nämligen det tredje templet, och det är när vi ser det ske vi vet att antikrist kommer med den värsta förföljelsen i historien mot oss kristna.

I nästa artikel vill jag visa utifrån Skriften vem skökan är, hon som rider på vilddjuret och håller sin otukts vin i handen.


Del 7:2 | Del 7:4


Fotnoter


Share:

16 kommentarer:

 1. HaFo kommentarer

  HaFo kommentar 1

  Skrämmande ta del av några saker från Jon-Ares bloggpost:

  1. Att man har en utstuderad medveten taktik för att tysta de som ifrågasätter Noahidlagarn och Kabbalahn: Shulamit Aloni: "Det är ett trick, vi använder det alltid. När någon från Europa kritiserar Israel, tar vi upp förintelsen. När människor i det här landet kritiserar Israel, är de antisemitiska."

  2. Att en Indisk pastor som haft en gedigen tro på Jesus: "Jag har undervisat, predikat om Kristus att han är den enda vägen till frälsning, till den himmelska Guden, och utan rening genom hans blod finns det ingen frälsning. Det här var min undervisning de senaste åren."

  Så har han då lämnat tron på Jesus när "rabbinerna presenterar Noahide-förbundet. Samma hände Randy och Jessica i deras berättelse hur de "lämnade kristendomen och upptäckte deras Noahide-arv."

  Man manipuleras till att tro att man är en "sann ättling till Noah, och du söker Israels Gud, en relation med Israels Gud och din plats i den kommande världen" och blir ett "ljus för icke-judarna som judarna är för hela världen, kan vi stå sida vid sida med judarna i den kommande världen för att göra detta till en bostad för den sanna Gud som den var tänkt att vara."

  Allt om Jesus plockas bort och de ska enbart "läsa det som Gud gav till Mose, han gav den till honom personligen, allt som Moses gjorde var att skriva ner det" och "studera Tora tillsammans med Rabbi Moshe Weiner som har tolkat och förklarat Tora, Noas sju lagar."

  forts HaFo kommentar

  SvaraRadera
 2. HaFo kommentar 2

  3. "Noahide-Akademin är stolta över alla de fört bort från den kristna tron, vilket är det främsta målet för rabbinerna. Det är Jesus Kristus som måste bort... Nya Testamentet får inte läsas av hedningarna och bara delar av Gamla Testamentet, sådant som gäller Noahide-lagarna och relaterade begrepp....

  Avgudadyrkare – sådana som följer falska gudar och falska religioner, såsom kristendomen - 'Kristna hedningar är avgudadyrkare.' Kristna är avgudadyrkare som kommer dömas till döden genom halshuggning...Vi kommer tvingas avsäga oss tron på Kristus och böja oss under Noahide-lagarna eller dö genom halshuggning!" Lite överraskande är här att "inte att muslimer är avgudadyrkare".

  Jesus ska alltså med alla medel bort från människors tänkade i spåren av Noahid lagarna och Kabbalahn. Det är ju redan påbörjats i den Kristna verksamheten. När de troendes bekännelse på vem Jesus är "Guds fullhet lekamligen" och offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset förvanskas. Det är den tron och bekännelsen som ännu håller antikrist tillbaka.

  När det förvanskats till en antikristlig tro på och bekännelse av en annan Jesus en annan ande och ett annat evangelium som sker idag, där antikrists andes verk kallas för ett verk av Guds Ande.

  Då är landningsbanan klar för antikrist och den avfallna kristenheten kommer att hälsa honom välkommen som Kristus eftersom de lärt sig att känna igen antikrists ande som varandes Guds Ande.

  4. Att kabblahn budskap nu har blivit en Världsomfattande Rörelse som börjar omspänna hela världen.

  5. Att hur man än vrider och vänder sig kring Sabbatsfirandet så blir det fel: Att inte observera en sabbat som den sjundedags adventister utövar på fredag kväll och lördag under den judiska sabbaten får man inte. Att inte avstå från arbete eller vardagliga uppgifter på söndagen i enlighet med den vanliga kristna traditionen får man inte.

  Adventisterna får alltså inte fortsätta med sitt sabbatsfirande, inte heller läsa Ellen G. Whites böcker eller läsa Uppenbarelseboken. Adventisternas blandning av lag och nåd är inte tillåtet enligt Noahide-lagarna och de kommer tvingas välja Jesus eller Noahide – nåd eller lag! Det visar att all form av andlig utövning med tal om Jesus blir förbjudet. Även villfarelser som Adventisterna därför att de ändå nämner Jesus.

  6. De har fortfarande ett skynke för att Gud är en sammansatt enhet av Fader Son och Ande. Det är dödsstraff på att ha en sådan tro. De hävdar att Herren är en. Men ändå så har de egentligen med "kabbalahträdet en indelning av gudar".

  Och Gud är inte Skaparen utan själv skapad. "Den högste guden inom Kabbalah är Ein Sof – hebr. Oändlig, en formlös, onåbar och opersonlig kraft, som enligt Kabbalah, skapade YHVH - Elohim, Bibelns Gud.”

  7. Att några lockas in i en dyrkan av det judiska folket och deras traditioner genom Hebrew Root.

  forts HaFo kommentar

  SvaraRadera
 3. HaFo kommentar 3 med HaFo Inlägg meningssutbyte med "Någons synpunkter"

  Angående Jon-Ares ämne Faktaresisrens och hans samtal med "M" så gjorde jag också kommentarer till honom men kallade honom "Någons synpunkter". Jag återger även mina kommentarer till Någons synpunkter om det kan vara av intresse och eventuellt fylla en funktion.

  Jag HaFo hänvisade Någons synpunkter till Jon-Ares arbete kring Noahid lagarna och Kabbalahn. Då undrade Någons synpunkter om jag var rädd. Något som jag då svarade på:

  HaFo: Jag är inte rädd men tar på allvar vad vi nu har framför oss och är beredd på att få möta Bibelns Ord i mötet med antikrist: "De övervann honom i kraft av Lammets blod och sitt vittnesbörds ord. De älskade inte så sina liv så att de drog sig undan döden."

  Den är naiv, verklighetsfrånvänd och "överandlig" som inte tar Guds Ord i Bibeln på allvar vad vi nu har framför oss.

  Många kommer att få bli martyrer för sin tro på Jesus när vi uppmanas att avsvära oss tron på Jesus eller bli halshuggna. Vilket är vad som gäller i Noahide - lagarna och Kabbalahn som kommer att vara gällande under antikrists inledande styre.

  Fram tills han även gör upp med moderskökan - Kabbalahn och får sin alldeles egna religion med honom som Gud. Och den som inte tillber honom blir avrättad.

  Hitler ordnade både upp ekonomin och lyckades göra "Tyskland stort och rikt igen". Folket lurades att köpa hans koncept.

  När hans vilddjursnatur började framträda blev "baksmällan" desto större. Antikrists "koncept" kommer att se ut på samma sätt. Först "charmoffensiv" för att få alla med sig men när det vänder så förverkligas Matt. 24:

  "När ni ser ’förödelsens styggelse', som profeten Daniel talar om, stå på helig plats (Templet) då måste de som är i Judeen fly upp i bergen...

  för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. Hade inte den tiden förkortats skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas/troendes skull kommer den tiden att förkortas."

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 4. HaFo kommentar 4 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter


  Någons synpunkter hävdade att Noahid lagarna inte alls innebar några straff med halshuggning.

  Jag Hafo gav då några exempel på några av Noahid lagarnas under lagar för att Någons synpunkter skulle inse allvaret i vad vi har framför

  Här några exempel:

  Budord mot avgudar -5 Ingen avgudadyrkan enligt fyra standardsätt. Detta budord förbjuder också muntligt erkännande av alla falska gudar som ens gud och innebär dödsstraff. Exempel: Att inte muntligt acceptera Jesus som ens gud eller "herre." Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Budord mot avgudar -6 Ingen avgudadyrkan enligt dess etablerade ritualer. Att inte tillbe en falsk gud enligt de sedvanliga ritualerna som fastställts av dess religion. Exempel: Inte för att döpas till kristendomen eller att be i Jesu namn. Att inte fira sådana hedniska helgdagar som påsk, halloween eller jul. Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Budord mot avgudar -16 Inte locka en annan person till avgudadyrkan. Att inte rekrytera en annan person till tron på eller tillbedjan av någon falsk gud. Detta förbud gäller även om frestaren inte själv tror på den falska religionen, utan bara rekryterar andra för något yttre syfte;

  dödsstraff verkställs också för försök att locka, oavsett om den lockade personen faktiskt valde att gå med eller delta i avgudadyrkan. Exempel: Inte för att delta i kristen mission eller distribution av missionärstraktat och inte donera pengar till någon kyrka eller byrå som driver rekrytering eller aktiviteter som t.ex. "vittnesbörd". Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Budord mot avgudar -26 Ingen profetia i en falsk guds namn. Att inte uttala ett profetiskt budskap som förment antas mottas från någon annan källa än den sanna G-den....

  Även om den falska profetian eller meddelandet innehåller sanning, av det faktum att det uttalas i namnet på någon falsk gud eller makt, låtsas det att validera dessa andra gudar och är därför en aspekt av avgudadyrkan. Exempel: Att inte påstå sig ha fått andliga uppenbarelser från Jesus eller "moder Maria." Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Budord mot avgudar -27 Ingen falsk profetia, inte ens i den sanne G-dens namn.
  Att inte uttala ett falskt profetiskt budskap, inte ens i den sanne G-dens namn. Detta förbud inkluderar (a) att inte ge ut ett meddelande som aldrig mottogs från G-d, vare sig meddelandet i sig är sant eller falskt,

  och (b) att inte tillkännage en sann profetia som faktiskt kom från Gud, men inte till den personen som påstår sig vara profeten. Således innehåller falsk profetia i G-ds Namn antingen falskt innehåll eller falskligen ges äran som "profet" till en person till vilken G-d inte väljer att uppenbara budskap. Exempel: Inga ges. Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Budord mot hädelse -60 Ingen hädelse mot G-ds Namn. Att inte uttala en förbannelse mot G-d (G-d förbjude!) med ord. För hedningar skulle dödsstraff verkställas mot en som hädar den sanna G-den,

  med vilket namn som helst för Honom, på vilket språk som helst, när åtminstone ett pålitligt vittne kan vittna om brottet - så länge vittnesbörden stöds av allt annat bevis. Exempel: Inga ges. Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Sätter in mina kommentarer Till Jon-Are Pedersens bloggpost kring detta

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/18/hafo-kommentarer-till-tidigare-inlagda-amne-av-jon-are-pedersens-artikel-om-att-forandra-heliga-tider-och-lagar/

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 5. HaFo kommentar 5 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter


  Någons synpunkter: Jag tror faktiskt inte den slutlige antikrist kommer vara jude.

  HaFo: Jag har svårt för att tro att antikrist och för den delen den falske profeten som kompar med antikrist har en möjlighet att gå i förbund med Israel utan att de är Judar??

  Någons synpunkter: Vi bör glädja oss för tempel bygge.

  HaFo: Antikrist ska plagiera den sanne Kristus, upprätta ett förbund med Israel och bygga upp det tredje Templet i Jerusalem. Han inrättar igen offren i templet för att så efter halva sin regeringsperiod bryta förbundet.

  ‘Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren.’ (Dan 9:27)”

  Stoppa offren. Själv sätta sig i Templet och förege sig vara Gud och starta den största förföljelse av Israel som någonsin skådats. Det är då endast en kvarleva är kvar när Jesus då avbryter vedermödan, kastar antikrist och den falske profeten i eldsjön och upprättar Tusenårsriket.

  Det tredje Templet under plagiatet antikrists tidsperiod, kommer att förstöras precis som det första och det andra Templet, eftersom ett fjärde Tempel till sist ska byggas upp.

  När det gäller det fjärde och slutliga Templet kommer det att byggas under Tusenårsriket. Det fjärde templet är mycket utförligt beskrivet i Hesekiel kapitel 40-48. Alltså i hela åtta kapitel!

  Man kan tycka att det är konstigt att ett fjärde Tempel ska byggas under tusenårsriket eftersom det behövs inget mer tempel på grund av Jesu seger på Golgata, men så står det i Bibeln och så kommer det att ske.

  Förmodligen är det från detta Tempel som Jesus kommer styra från Jerusalem över hela jordens folk. Antikrist satte sig i det tredje templet och utropade sig själv till Gud, men här sitter nu den rättmätige Konungen på sin tron i ett Tempel i Jerusalem, som inte är ett plagiat!

  ”Och det skall ske att alla överblivna ur alla de folk som kom mot Jerusalem ska år efter år draga ditupp, för att tillbedja konungen HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden.”

  Tusenårsriket kommer att bli ett verkligt rike på denna jorden mellan Kristi andra tillkommelse till jorden och ”den nya himlen och den nya jorden”. Jes 9:6-7; Dan 2:44-45; Luk 1:32-33; Upp 5:10; 11:15; 20:1-10.

  I Sakarja Kap 6 beskrivs att det är Herren som skall se till att bygga det fjärde Templet:

  ”Se, en man, hans namn är Telningen. Under honom skall det gro, och han skall bygga HERRENS tempel. Ja, det är han som skall bygga HERRENS tempel. Han skall vinna härlighet och sitta på sin tron och regera…Fjärran ifrån skall man komma för att bygga på HERRENS tempel” (Sak 6:12,13,15)

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2018/01/31/tva-jesu-ankomster-tva-vedermodor-tva-forodelsens-styggelse-fyra-tempel/

  Någons synpunkter: Det nämns inget om halshuggning i de 7st noahidiska lagarna. Som jag misstänkte.

  The seven Noahide laws as traditionally enumerated are the following: Not to worship idols. Not to curse God. To establish courts of justice. Not to commit murder. Not to commit adultery, bestiality, or sexual immorality. Not to steal. Not to eat flesh torn from a living animal.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Laws_of_Noah

  HaFo: Du verkar ha dåligt med info. Den info som jag gav Dig har Jon-Are tagit från deras eget material där straffet halshuggning klart anges:

  Budord mot avgudar -5 Ingen avgudadyrkan enligt fyra standardsätt. Detta budord förbjuder också muntligt erkännande av alla falska gudar som ens gud och innebär dödsstraff. Exempel: Att inte muntligt acceptera Jesus som ens gud eller "herre." Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 6. HaFo kommentar 6 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter


  Jag vill fortsätta ge svar på Någons synpunkter. Det kan nog i vissa delar kring Templet skilja sig från Jon-Ares svar - eller? Jag är inte säker att jag riktigt fick tag på hur Jon-Are menade.

  Min syn är att när det talas om Andens Tempel så åsyftas naturligtvis å ena sidan den troende människan som den Helige Andes tempel. Men å andra sidan så handlar det även om Fysiska Tempel i Jerusalem.

  Då först ett plagiat av antikrist i samband med att han går i förbund med Israel. Det Templet kallar Bibeln "förödelsens styggelse" och det kommer att rivas för att bereda plats för det Tempel som Jesus ska bygga. Återkommer till detta.

  Någons synpunkter: Du kanse inte heller lyssnat på youtube-länkarna jag postat.

  HaFo: Jo jag har lyssnat på dem. Det ena visar ju på att den Messias de väntar är antikrist. Vilket också Jon-Are visat på utifrån deras eget material.


  Den andra med info om Kabbalahn visar bara ofullständigt ena sidan. Den andra sidan utifrån deras eget material som Jon-Are har tillgång finner man en helt annan sida. Du behöver vidga Dina källundersökningar Martin.

  Någons synpunkter: Det står ingen stanns i 7 noahidiska lagarna att man ska halshugga folk. Tyvär, det står bara inte. Du kanse inte heller lyssnat på youtube-länkarna jag postat.

  HaFo: Du har tydligen inte än insett att de källor som Du söker och anger inte är fullödiga. Du citerar enbart från utgångsläget med de 7 noahidiska lagarna. Men nu har Jon-Are tillgång till till deras egna material med underlagar som är 620 till antalet.

  Det var därifrån som jag gav ett exempel där det klart framgår att dödsstraff med halshuggning ingår om man "muntligt accepterar Jesus som ens gud eller 'herre'." :

  Budord mot avgudar -5 Ingen avgudadyrkan enligt fyra standardsätt. Detta budord förbjuder också muntligt erkännande av alla falska gudar som ens gud och innebär dödsstraff. Exempel: Att inte muntligt acceptera Jesus som ens gud eller "herre." Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 7. HaFo kommentar 7 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  Så vill jag peka på hur Du blandar ihop vissa texter Någons synpunkter :

  Någons synpunkter: Ni behöver verkligen läsa igenom Hesekiel 40-47 och Hesekiel 37. I Hesekiel 40-47 förklarar det att gud vill ha ett 3:e tempel. Det går inte att missa.

  HaFo: Detta handlar inte om det 3:e Templet som antikrist kommer att bygga och sätta sig i och förege sig vara Gud.

  Denna text i Hesekiel handlar om det fjärde Templet under Tusenårsriket. Förmodligen är det från detta Tempel som Jesus kommer styra från Jerusalem över hela jordens folk. Antikrist satte sig i det tredje templet och utropade sig själv till Gud, men här sitter nu den rättmätige Konungen på sin tron i ett Tempel i Jerusalem, som inte är ett plagiat!

  ”Och det skall ske att alla överblivna ur alla de folk som kom mot Jerusalem ska år efter år draga ditupp, för att tillbedja konungen HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden.”

  Tusenårsriket kommer att bli ett verkligt rike på denna jorden mellan Kristi andra tillkommelse till jorden och ”den nya himlen och den nya jorden”. Jes 9:6-7; Dan 2:44-45; Luk 1:32-33; Upp 5:10; 11:15; 20:1-10.

  I Sakarja Kap 6 beskrivs att det är Herren som skall se till att bygga det fjärde Templet:

  ”Se, en man, hans namn är Telningen. Under honom skall det gro, och han skall bygga HERRENS tempel. Ja, det är han som skall bygga HERRENS tempel. Han skall vinna härlighet och sitta på sin tron och regera…Fjärran ifrån skall man komma för att bygga på HERRENS tempel” (Sak 6:12,13,15)

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 8. HaFo kommentar 8 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  Någons synpunkter: "Den underbare och älskade Yeshua. Kommer vara överpräst i det 3:e templet"

  HaFo: Profeterna i Tanach förutspådde att det tredje Templet skulle byggas när Messias enligt Judisk tro kommer. Detta kommer då att ske, när plagiatet av Messias, antikrist kommer som är den Messias som De Talmudiska Judarna väntar på enligt texter från deras eget material och som Jon-Are med fakta visat på.

  Antikrist ska plagiera den sanne Kristus, upprätta ett förbund med Israel och bygga upp det tredje Templet i Jerusalem. Han inrättar igen offren i templet för att så efter halva sin regeringsperiod bryta förbundet.

  Stoppa offren. Själv sätta sig i Templet och förege sig vara Gud och starta den största förföljelse av Israel som någonsin skådats. Det är då endast en kvarleva är kvar när Jesus då avbryter vedermödan, kastar antikrist och den falske profeten i eldsjön och upprättar Tusenårsriket.

  Det tredje Templet under plagiatet antikrists tidsperiod, kommer att förstöras precis som det första och det andra Templet, eftersom ett fjärde Tempel till sist ska byggas upp och som Hesekiels texter visade på.

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2018/01/31/tva-jesu-ankomster-tva-vedermodor-tva-forodelsens-styggelse-fyra-tempel/

  Efter Tusenårsriket så är vi framme för de på Jesus troende igenom alla tider framme vid att få träda in i en "ny himmel och en ny jord" Upp. Kap 21 o 22:

  "Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. 2 Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud... Och jag hörde en stark röst från tronen: "Se! Nu står Guds boning bland människorna...

  Och han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt."... Jag är A och O, begynnelsen och änden... Den som segrar ska få detta i arv, och jag ska vara hans Gud, och han ska vara min son....

  Och han visade mig en flod med livets vatten, klar som kristall, som går ut från Guds och Lammets tron. Mitt på stadens gata, på båda sidor om floden, står livets träd...Och ingen förbannelse ska finnas mer. Guds och Lammets tron ska stå i staden...De ska se hans ansikte och bära hans namn på sina pannor. Ingen natt ska finnas mer, och de behöver inte lampors sken eller solens ljus, för Herren Gud ska lysa över dem."


  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 9. HaFo kommentar 9 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  Återger några helt riktiga citat från Dig Någons synpunkter och pekar så var de hör hemma i sluthändelserna.

  Någons synpunkter: "Han ska också samla Israel. Vilket han kommer göra..."De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem" "

  HaFo: Detta sker när Jesus kommer tillbaka för sin enda gång till Oljeberget på samma sätt som Han lämnade det vid sin Himmelsfärd. Då kommer kvarlevan av Israel efter antikrists förfölje att som en hel nation och Folk komma till tro på Jesus och komma in i sin kallelse och uppgift under Tusenårsriket.

  Någons synpunkter: "Att guds messiahs är en kung insatt av gud... Låt oss gå med er, för vi har hört att Gud är med er."

  HaFo: Det handlar om Tusenårsriket när Jesus är tillbaka och nu som Kung och Herre. Och när människor inser att Judarna är ett utvalt Guds folk och att Jesus nu finns i Jerusalem och människorna ska vallfärda till Jerusalem enligt den text Du angav som alltså gäller Tusenårsriket:

  Ja, många folk skall gå i väg och säga: "Kom, låt oss gå upp till Herrens berg, till Jakobs Guds hus. Han skall undervisa oss om sina vägar, så att vi kan vandra på hans stigar." Ty undervisning skall gå ut från Sion, Herrens ord från Jerusalem."

  ”det ske att alla överblivna ur alla de folk som kom mot Jerusalem ska år efter år draga ditupp, för att tillbedja konungen HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden.”

  Jes 11:9 – 10: ”Ja, många folk och mäktiga hednafolk skall komma och söka Herren Sebaot i Jerusalem och bönfalla inför Herren. Och det skall ske på den tiden att hednafolken skall söka telningen från Isais rot, där han står som ett baner för folken, och hans boning skall vara idel härlighet.”

  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 10. HaFo kommentar 10 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter


  Du Någons synpunkter nämner Romarbrevet 11:

  Om Du nu tar del av länkarna som jag sätter in hur jag ser på Israel och det Judiska folket så kommer Du också att finna återgivet vad Rom 11 talar om:

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/04/ersattningsteologin/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/06/israel-och-det-judiska-folket-ar-valsignade-av-gud-och-kommer-att-bli-till-valsignelse-inlagg/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/12/22/uppryckandet/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/10/07/laran-om-uppryckandet-innan-vedermodan-saknar-stod-i-bibeln/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/11/21/har-det-judiska-folket-och-israels-nation-en-speciell-kallelse-och-uppgift/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/10/04/har-gud-tva-folk-dispensationalismen/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/10/07/har-israel-och-de-hednakristna-olika-vagar-till-gud/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/10/13/nar-kommer-israel-in-i-sin-kallelse-och-uppgift-och-nar-ska-forsamlingen-uppryckas/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/03/30/infor-ankomsten-av-antikrist/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/02/03/ska-de-troende-vara-med-igenom-vedermodan/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2019/02/12/vrede-vredesdom-vedermoda-bedrovelse/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/08/israel-under-vedermodan-och-efter-vedermodan/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/10/27/vad-vantar-de-troende-och-det-judiska-folket-under-vedermodan/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/09/hur-ska-de-troende-motabemota-vedermodan-tillsammans-med-och-finnas-for-det-judiska-folket/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/10/det-judiska-folkets-fralsning/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/05/11/det-slutliga-eviga-aterupprattandet-av-det-judiska-folkets-stat-israel/
  _______________________________________________

  Du Någons synpunkter verkar intresserad av Uppenbarelseboken. Här har Du en del att studera:

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/06/30/spaning-pa-uppenbarelseboken/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/24/spaning-pa-upp-kap-4/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/26/spaning-pa-upp-kap-5/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/30/spaning-pa-upp-kap-6/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/01/spaning-pa-upp-kap-7/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/04/spaning-pa-upp-kap-8-9/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/05/spaning-pa-upp-kap-10/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/10/spaning-pa-upp-kap-11-12/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/06/30/spaning-pa-upp-kap-12/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/16/spaning-pa-upp-kap-13/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/20/spaning-pa-upp-kap-14/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/08/24/spaning-pa-upp-kap-15-16/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/05/spaning-pa-upp-kap-17/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/09/spaning-pa-upp-kap-18/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/11/spaning-pa-uppenbarelseboken-kap-19/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/14/spaning-pa-uppenbarelseboken-kap-20/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/15/parantesspaning-pa-uppenbarelseboken/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/19/spaning-pa-upp-kap-21-om-en-ny-himmel-och-en-ny-jord/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2016/07/23/spaning-pa-upp-kap-22/


  Forts HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  SvaraRadera
 11. HaFo kommentar 11 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  Det talas i många sammanhang, både politiskt och andligt om en ny världsreligion och en ny världsordning. Det är här vi har det. Den som verkligen är intresserad av ämnet och vill gå till botten av förberedelsen för detta bör ta del av Jon-Are Pedersens gedigna arbete.

  Där han redogör här för hur Noahide lagarna och Kabbalahn når fram till och påverkar FN, Amerikanska presidenter och alla USA:s stater, Påven Muslimska ledare mm.

  Fram emot en ny världsreligion och ny världsordning under antikrist. Allt annat tal om detta rör sig bara ute i periferin i ämnet och har inte tagit itu med själva kärnan.

  Förena Fn Med Sju Noahide-Lagar

  Förenade Nationer, New York (10 juni 2013) – I kölvattnet av Lubavitcher-Rebbes 19:e Yahrtzeit samlades medlemmar av FN:s diplomatiska korps, FN:s pressofficer och andra tjänstemän vid FN:s huvudkontor i New York för att lära sig hur de sju Noahide-lagar måste spela en nyckelroll i internationella ansträngningar för världsfred.

  Med titeln "Ett folk, en värld" samlade konferensen journalister, diplomater och delegater från länder över hela världen - inklusive Egypten och Israel. Hedersgäster från FN:s diplomatiska korps undertecknade också en "deklaration av Noas sju lagar", som betonade vikten av de sju Noahide-lagarna för att upprätthålla fred, rättvisa och harmoni mellan folk och nationer.

  I sina kommentarer vid evenemanget diskuterade Rabbi Cohen hur monoteism - förenar världen under den sanna G-den - är nödvändig för att bryta ner barriärer mellan kulturer.

  När han tittade runt i rummet - fylld med ansikten som återspeglar mångfalden i Förenta Nationerna själv - insisterade Rabbi Cohen på att vi måste arbeta tillsammans för att få det internationella samfundet till en högre andlig förståelse av människans plats i universum.

  Institute of Noahide Code är en FN-ackrediterad icke-statlig organisation som ägnar sig åt att sprida medvetenhet om de sju Noahide-lagarna, som alla människor i världen är skyldiga att följa. Den tar sin vägledning från den inspirerande visionen från Lubavitcher-Rebbe, som förstod den inneboende kraften i dessa lagar för att förena världens nationer.1 Citat slut. Forts

  SvaraRadera
 12. HaFo kommentar 12 med HaFo Inlägg meningssutbyte med Någons synpunkter

  INC och Agenda 2030

  INC - Institute for Noahide Code höll den 9de November 2015 en konferens i FN i syfte att Mobilisera Kulturell och Religiös Etik för Agenda 2030 med delegater från många olika trosinriktningar i tillägg till politiker, ambassadörer och journalister. Chabad-Lubavitch arbetar för att införa Noahide-lagarna i Agenda 2030.

  Förenade Nationerna erkände år 2016 Yom Kippur som en Officiell Helgdag. Målet med helgdagen var ett anställda vid FN med judiskt ursprung officiellt kan ta betalt ledighet vid den judiska Försoningsdagen. Det är rätt att behandla alla lika, men frågan jag ställer mig är hur många anställda med judiskt ursprung finns det egentligen i FN?

  Rabbinerna använder Seed Words för att lättare nå in till delegaterna - ord som världsfred, rättvisa och harmoni och framför Noahide lagarna som viktiga för att uppnå FN's övergripande mål att förena världen och Noahide måste därför spela en nyckelroll i arbetet för världsfred.

  I USA har de gått ett steg vidare och benämner Noahide lagarna som en Naturlag. Noahide jämförs alltså med tyngdlagen, tröghetslagen, kraftlagen och lagen om verkan och motverkan, etc., sånt som inte går att påverka.3

  Chabad-Lubavitch anordnar årligen en konferens för Amerikanska jurister med utbildning i Talmudisk Juridik. Konferensen syftar till att utbilda jurister och domare i Noahide-lagarna.

  De 7 Noahide-lagarna har 620 underlagar. Tar ett exempel där det klart framgår att dödsstraff med halshuggning ingår om man "muntligt acceptera Jesus som ens gud eller 'herre'." :

  Budord mot avgudar -5 Ingen avgudadyrkan enligt fyra standardsätt. Detta budord förbjuder också muntligt erkännande av alla falska gudar som ens gud och innebär dödsstraff. Exempel: Att inte muntligt acceptera Jesus som ens gud eller "herre." Bestraffning för överträdelse: Dödsstraff genom halshuggning.

  Läs alla länkarna här för att få något lite insyn i vad det handlar som vi har framför oss.

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/17/underliggande-som-ligger-bakom-skeendet-mot-en-gemensam-varldsreligion-och-nwo-under-kabbalan/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/18/forandra-heliga-tider-och-lagar/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/18/hafo-kommentarer-till-tidigare-inlagda-amne-av-jon-are-pedersens-artikel-om-att-forandra-heliga-tider-och-lagar/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/22/fn-usa-eu-vatikanen-och-noahide-lagarna/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/22/hafo-kommentarer-till-jon-ares-bloggpost-harunder-fn-usa-eu-och-vatikanen-noahide-lagarna-av-jon-are-pedersen/

  https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/04/19/kabbalah-moder-till-skokorna/

  SvaraRadera
 13. Jag måste berömma dig på ett välarbetat, väluttryckt och viktigt skrivande du har gjort! Jag vill gärna läsa vad du har att säga om skökan i den kommande texten.

  Jag tror att vi är i en omställningsfas nu och att något invokeras av oss människor som kommer ta kontroll efter våra strukturer har fallit pga hysterien och responsen av den här såkallade pandemin. Det är intressant hur de flesta trossystem kan omfamnas av Kabbalah och jag tror också vi är påväg i ett Luciferisk samhälle där Jesus kommer förkastas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det var fina ord.

   Jag har gjort en liten paus från skrivandet i den serien och kan inte med säkerhet säga när jag kommer lägga ut den sista delen om skökan.

   Ja, jag tror du har rätt i dina tankar.

   Radera
 14. Jag förstår. Du har rört vid ämnet om skökan men det hade varit intressant att höra mer om det.

  Det är många av dina texter som resonerar med mig då jag själv efter några förledande mörka erfarenheter har förstått vilken väg man bör gå. Jag tror det är väldigt viktigt att vara på sin vakt i dessa kommande sluttider, precis som Jesus sa, så att man inte blir förled. Dina texter kan visa sig vara ytterst viktiga att ha med sig för att inte bli förled in i något som yttre sett verkar vara ljust och gott men egentligen är något förledande och kommer ha förödande konsekvenser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det resonerar i dig, det tackar jag Gud för. Mycket kan man inte förstå förrän man upplevt det och allt samverkar till det bästa för den som älskar Gud. Det blir också till visdom.

   Jag hoppas och tror att det jag skrivit ska vara till hjälp för den troende i Kristus och jag är övertygad om att undervisningen behöver komma ut till fler. Det vi har framför oss har redan smugits in bakvägen i församlingarnas undervisning, och här behövs tyvärr mycket rivas ner för att vi i sanning ska vandra med Herren. Det är förödande läror som har spridits och som tyvärr väldigt många tar för att vara sant.

   Ska vi tjäna Gud måste det ske i Ande och Sanning, i Anden och Ordet. Risken är stor att vi fångas av sluga läror och går vilse på vägen, men vi får inte vara okunniga om satans planer. Vi måste istället avslöja dem, utan rädsla.

   Tack Anton för dina uppmuntrande ord. Det gläder mig att du både läst och förstått innehållet och innebörden.

   Radera

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggintresserade