Förneka dess kraft och den Herre som har friköpt dem!

2 Tim. 3:5 ...och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft.
2 Petr 2:1 De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig. 
Kraften finns i blodet som utgöts på korset. Kraften finns i dårskapen, i talet om korset. Kraften finns i Guds verk när han lade våra synder på sin Son. [Jes 53:5]

Hur förnekar vi dess kraft?  

Först får vi fråga oss vad Gud hade för syfte med att låta sin Son dör för oss på ett sådant grymt sätt.
Tit. 2:14 berättar varför: ”Han offrade sig själv för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett egendomsfolk som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar.”
2 Kor. 6:17 Därför säger Herren: Gå ut från dem och skilj er från dem och rör inte vid något orent. Då skall jag ta emot er, 
2 Kor. 6:18 och jag skall vara er Fader, och ni skall vara mina söner och döttrar, säger Herren, den Allsmäktige. 
Dessa ord är en befallning och ett krav på oss för att vi skall få kallas Guds barn. Gud har ställt krav på oss, vi skall gå ut från världen, skilja oss från världslighet och inte röra vid något orent. DÅ SKALL JAG TA EMOT ER, DÅ SKALL JAG VARA ER FADER.

Jesus har friköpt oss från våra synder och han begär av oss att vi skall ta emot hans fria gåva och göra som han säger: Helga er ty jag är helig, rena er ty jag är ren. 

Vad är det vi gör när vi inte vill avstå från synden, som han friköpt oss från? Vi har ett sken av gudsfruktan, vi går i kyrkan,sjunger sånger till Guds ära, MEN vi förnekar dess kraft. Kraften finns i blodet för att rena oss från synder, kraften finns i talet om korset, där våra synder vart lagda på honom för att vi skulle få frid. Kraften finns i den dårskap som talet om korset och Jesu död är. Vi kan inte längre vandra som oheliga, orena, oförståndiga människor. Vi måste lägga bort köttets gärningar, leva efter Anden, för de som följer Anden skall kallas Guds barn. Bara för att vi har fått nåd betyder det inte att vi skall synda. Säger inte Paulus också det i Romarbrevet? 
Rom. 6:15 Hur är det alltså? Skall vi synda, eftersom vi inte står under lagen utan under nåden? Naturligtvis inte! 
Så hur förnekar vi dess kraft? När vi inte vill förstå helgelsens betydelse, när vi motsätter oss att renas genom ordet,när vi inte vill lyda evangelium, när vi fortsätter med världslighet, när vi inte vill söka Herrens ansikte. 

När vi inte omvänder oss och tror evangelium om Kristus Jesus.När vi inte tar emot frihet från synd, när vi fortsätter leva som köttsliga människor och låter köttet besmitta oss och när vi inte låter Anden helga oss från köttsliga synder. 
Rom. 8:5 De som lever efter sin köttsliga natur tänker på det som hör till köttet, men de som lever efter Anden tänker på det som hör till Anden. 
Men om vi lever efter köttet skall vi dö:
Rom. 8:13 Om ni lever efter köttet kommer ni att dö. Men om ni genom Anden dödar kroppens gärningar skall ni leva. 
Låt oss därför i gudsfruktan fullborda vår helgelse till Guds ära och ge honom rätt och vandra i Anden och inte i köttet. Det här ordet om omvändelse gäller inte bara de som inte tror, utan än mer de som tror. Omvändelse är ett krav för att vi skall få förlåtelse, omvändelse är en nödvändig handling för att evangeliets kraft skall verka i oss och genom oss. Utan helgelse skall vi inte få se Herren, och Herren vill ha ett heligt egendomsfolk som skall förkunna hans härliga gärningar. 
1 Petr. 2:9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk,ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. 
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade