Vi känner inte igen Gud i GT

På grund av felaktig undervisning kan människor inte känna igen Gud i NT. Han verkar så annorlunda och farlig i GT. Nej, i GT var han kärleksfull, nådig och barmhärtig. Däremot tog Han itu med synden på ett radikalt sätt, ett sätt som får oss "mys-kristna" att ta avstånd från GT's Gud. 

Han hade bestämt redan innan världens grund var lagd att sända sin Son som syndoffer för våra synder, men innan dess tog Han i med hårdhandskarna. Efter Jesu död på korset ser vi att Guds vrede mot synden har tillfredsställts. Han lade ALL vrede och synd på Jesus, på korset. 

När många predikar korsets kraft talar de om hur hemskt de romerska soldaterna behandlade Jesus, hur han vart slagen och förnedrad av judarna och bespottad av de som hängde på korsen bredvid. Men det är bara en del av sanningen. 

Den STORA och den STÖRSTA och VIKTIGASTE sanningen var att Jesus bar Guds vredesdom, ditt och mitt straff för våra synder, Jesus tog all sjukdom, synd och straff som EGENTLIGEN var tänkt för oss som vandrade bort från Gud. 
Jes. 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade