Jesu Böner

Det finns inte många ställen där Jesus specifikt ber om förbön. Nu tänker jag på där han ger oss specifika böneämnen, men i Matt. 9:38 och Luk. 10:2 ger Jesus oss ett specifikt sådant:
”Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetar till sin skörd.”
Samma sade han till sina lärjungar i Getsemane när han svettades blod ensam i sin strid för mänskligheten, mot synden:
Matt.26:40-41 När han kom tillbaka till lärjungarna och fann att de sov, sade han till Petrus: "Kunde ni då inte vaka en kort stund med mig? Håll er vakna och be, så att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt."
Den mänskliga naturen ligger oss i fatet. Vi orkar inte, vi vill inte, vi behöver inte, vi kan inte, vi hörs inte. Vaka och be sade Jesus till lärjungarna, det säger jag till alla, vaka och be!
Mark. 13:33-37 Var på er vakt och håll er vakna, ty ni vet inte när tiden är inne. Det är som när en man reste bort. Han lämnade sitt hus och gav sina tjänare i uppdrag att sköta var och en sin uppgift. Portvakten befallde han att vara vaksam. Vaka därför! Ni vet inte när husets herre kommer, om det sker på kvällen eller vid midnatt eller på efternatten eller på morgonen. Vaka, så att han inte plötsligt kommer och finner att ni sover. Vad jag säger till er, det säger jag till alla: Vaka!"
Luk. 21:36 Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen."
Skörden är mogen, vit till skörd, och vi ber inte.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate this page!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Summa sidvisningar

Använder Blogger.

Etiketter

Bloggarkiv

Bloggintresserade